ČEKA SE STUDIJA ISPLATIVOSTI

Hrvatski Gardaland bez bazena s dupinima

10.11.2010 u 13:00

Bionic
Reading

Kako će izgledati i hoće li se u konačnici uopće graditi hrvatska inačica Gardalanda kod Biograda znat će se kad bude gotova studija isplativosti. Franjo Koletić, vlasnik Mirnovec Pirotehnike, koji stoji iza čitavog projekta, očekuje da će studija biti gotova do kraja godine

Hrvatski kralj petardi kupio je od Biograda zemljište od 45.000 kvadrata početkom 2009. godine za oko 6,5 milijuna kuna. Parcela se nalazi van grada, uz Jadransku magistralu, oko kilometar udaljena od mora. Prema gradskim planovima, tu bi se trebala formirati zona za zabavu.

'Idemo korak po korak. Ne dolazi u obzir nikakva ishitrena odluka. Bolje godinu dana više potrošiti na planiranje, nego da promašimo koncept, što bi bilo pogubno. Zasad idemo u smjeru da napravimo park obiteljskog tipa s raznim vodenim aparatima, dok bi drugi dio bio namijenjen, možda će biti i poseban ulaz, noćnom životu', kaže za tportal Koletić.

Iako je to bila njegova želja, Koletić je odustao od ideje da u parku budu i bazeni s dupinima. Delfinarij bi, objašnjava, čitavu priču dodatno poskupio, a veliko je pitanje bi li se uloženi novci vratili.

'Turistička sezona je kratka. Za dupine se trebate baviti tijekom čitave godine, potrebi su vam i stručni ljudi. Osim toga, delfinarij traži prostor, a postojeća parcela je premala za takav pogon', navodi Kolarić.

Njegova prvotna procjena je bila da će čitav projekt koštati između 15 i 20 milijuna eura, ali sve će se točno znati, naglašava, nakon što se završi studija izvedivosti i isplativosti.