SVE NA KOCKU

Hrvati oborili sve rekorde u klađenju

Bionic
Reading

Prihodi su porasli kladionicama i automat klubovima, u koje je u 11 mjeseci uplaćeno 783,1 milijun kuna, a pad prihoda bilježe jedino kasino klubovi

Hrvati su unatoč krizi u ovoj godini oborili sve rekorde u klađenju. U 11 mjeseci ove godine na klađenje je u Hrvatskoj potrošeno 4,9 milijarde kuna, gotovo 700 milijuna kuna više nego u istom razdoblju 2011. godine, pokazali su podaci Ministarstva financija.

Od masovnog klađenja, a sociolozi procjenjuju da je u Hrvatskoj nešto manje od pola milijuna redovitih kladioničara, koristi ima i državni proračun u koji je u jedanaest mjeseci ove godine samo temeljem naknada koje uplaćuju sportske kladionice uplaćeno 246 milijuna kuna, 32 milijuna kuna više nego u istom razdoblju lani.

Dobit je ove godine dodatno rasla i zbog sve raširenijeg on-line klađenja, koje kladionicama smanjuje trošak najma prostora i plaća za zaposlenike, pa čak i kad državi plate godišnju naknadu od tri milijuna kuna za klađenje putem interneta. Prema Vladinoj odluci, klađenjem se u Hrvatskoj može baviti najviše 20 trgovačkih društava, a od sedam postojećih kladionica najbolje stoji Super Sport Danka Ćorića.

Osim kladionica, rast bilježe i automat klubovi u koje je u 11 mjeseci uplaćeno ukupno 783,1 milijun kuna, dok su u istom razdoblju lani imali prihod od 737,3 milijuna kuna.