PODRŠK AMJERAMA

Hotelijeri zadovoljni Vladninim naporima za oživaljavanje turizma

24.04.2020 u 15:08

Bionic
Reading

Hrvatska udruga turizma, krovna udruga turističkog sektora, pozdravlja početak popuštanja mjera ograničavanja gospodarskog i društvenog života, čime je omogućeno da će od 11. svibnja moći ponovo funkcionirati hotelski i kamping kapaciteti sa svim sadržajima

HUT je nadležnim tijelima dostavio konkretan prijedlog izmijenjenih operativnih procedura u hotelima i kampovima koje osiguravaju održavanje visokih zdravstvenih normi, a istovremeno osiguravaju maksimalno moguće ugodno iskustvo gostiju te u tome očekuju podršku nadležnih institucija i epidemiologa, a što prije i formalno donošenje preporuka.

Naglašavaju kako je ključno da okvir operativnog funkcioniranja svih pružatelja usluga u turizmu stvori kvalitetne uvjete za realizaciju sezone, koliko je to god moguće u ovim izmijenjenim uvjetima.

Zahvaljuju predsjedniku Vlade na osobnom angažmanu i kontaktu s predsjednicima Vlada zemalja koje su naša glavna emitivna tržišta oko nalaženja načina putovanja kao bitnog preduvjeta za realizaciju ovogodišnje sezone, a zahvaljuju i svim članovima Vlade koji u svojim resorima razmišljaju na koji način mogu potaknuti turistički promet.

'Naše članove i turističke djelatnike diljem zemlje raduju vijesti o skorom otvaranju granica prema najznačajnim emitivnim tržištima jer smo, unatoč svim ograničenjima, spremni maksimalno kvalitetno odraditi i ovu turističku sezonu' zaključuje se u priopćenju HUT-a.