ZBOG POKRETANJA STEČAJA

Hoteli Novi kazneno prijavili gradonačelnika Butkovića

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 10.10.2011 16:32
  • Objavljeno 10.10.2011 u 15:37
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Nakon što je Vrhovni trgovački sud ukinuo rješenje Trgovačkog suda u Rijeci o pokretanju stečaja, tvrtka Hoteli Novi podnijela je kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Novog Vinodolskog i predsjednika Turističkog vijeća Turističke zajednice Novog Vinodolskog Olega Butkovića

U obrazloženju kaznene prijave navodi se da je Butković odbio povući prijedlog za pokretanje stečajnog postupka, unatoč činjenici da je Turistička zajednica Novog Vinodolskog u trenutku kada je dužnik podmirio njezino potraživanje izgubila svojstvo vjerovnika u predmetnom postupku.

'Vođenjem stečajnog postupka nakon što je vjerovnik-predlagatelj izgubio aktivnu legitimaciju za vođenje istog, pričinjena je značajna šteta Hotelima Novi d.o.o., a ta šteta čini se i dalje, te je zbog svega gore navedenoga podnijeta kaznena prijava protiv gradonačelnika Novog Vinodolskog Olega Butkovića, navodi se u priopćenju.

Hoteli Novi Butkovića su kazneno prijavili za djelo protiv službene dužnosti - zloupotrebom položaja i ovlasti – iz čl. 337. st.1., 2. i 4. Kaznenog zakona, a kažnjivo po čl. 337. st. 4. Kaznenog zakona.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi