DIREKTOR ŠOKIRAN

Hotel vrijedan gotovo 40 milijuna kuna greškom se našao na javnoj dražbi

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 12.03.2018 09:24
  • Objavljeno 12.03.2018 u 09:21
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: hotel-pula.hr

Nad hotelom Pula pokrenuta je u četvrtak druga elektronička javna dražba. Na stanicama Fine, u kategoriji "nadmetanja u tijeku" se moglo iščitati da je javna dražba krenula 8. ožujka u ponoć te traje sve do 21. ožujka u ponoć.

Kako je pisalo na stranicama Očevidnika nekretnina i pokretnine koje se prodaju u ovršnom postupku, minimalna zakonska cijena ispod koje se hotel ne prodaje iznosi 39.492.000 kuna, dok je utvrđena vrijednost nekretnine hotela koji se sastoji od 188 soba i ukupno 514 ležaja i dvorišta ukupne površine od 22.460 kvadratnih metara, iznosila 65.820.000 kuna. 

Direktor hotela Elvisa Drandića šokiran je postupkom Fine. Tvrdi da je sav dug prema banci podmirio, a ima i rješenje Općinskog suda u Puli od 27. prosinca 2017. kojim je prihvaćen prijedlog za odgodu ovrhe koja je odgođena do 30. studenog 2018. godine, piše Glas Istre.

'U cijelosti smo podmirili dug od gotovo dva milijuna kuna prema banci. Čuo sam se s odvjetnikom i ispada da još uvijek dugujemo 26 tisuća kuna, koje osporavamo, ali da se postupak dražbe ne može zaustaviti sve dok dug u potpunosti nije podmiren. Dugovanje ćemo u potpunosti podmiriti kako bi postupak zaustavili', izjavio je Drandić za Glas Istre početkom godine kada se na službenim stranicama Fine pojavila informacija da će se Hotel Pula ponuditi na javnoj dražbi

Naknadno je na stranicama Fine uz oredmet postavljen veliki natpis 'nadmetanje odgođeno'.

  • +14
  • +11

Pula: Stara gradska jezgra

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!