država dala suglasnost

Horvat o stanu Frke Petešića: Dogodila se ekspresna samoobnova

18.01.2022 u 15:42

Bionic
Reading

U Banskim dvorima održan je koalicijski sastanak vladajuće većine. Novinarima izjave nakon sastanka daju ministar graditeljstva Darko Horvat i šef Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić.

“Predsjednik Vlade je upoznao koalicijske partnere s aktivnostima obnovi. Zatim smo raspravljali i o mjerama koje poduzima Stožer civilne zaštite na sprečavanju daljnjeg širenja covida-19. Predsjednik Vlade nas je izvjestio o paketu mjera kojima bi se ublažio najavljeni udar i podizanje cijene energenata. Tu je bilo riječi i o popisu stanovništva i mjerama koje se sada poduzimaju”, rekao je Branko Bačić prenosi N1 televizija.

“Vladajuća većina je zadovoljna izvješćem koje je predsjednik Vlade. Cilj i jedan od prioriteta je kako i na koji način ubzrati sanaciju prostora koji je zahvaćen potresom u Zagrebu, na Banovini i u Krapinsko-zagorskoj županiji”, rekao je.

Na pitanju o obnovi stana predstojnika kabineta premijera Zvonimira Frke Petešića, Bačić je dao riječ ministru Darku Horvatu. “Nikakve ekspresne obnove bilo nije, dogodila se ekspresna samoobnova”, rekao je Horvat.

“Sustanari su donijeli odluke. Država je dala suglasnost”, dodao je ministar. “Bit će vrlo teško opoziciji skupiti dovoljan broj ruku”, komentirao je tako ministar zahtjeve oporbe za njegovim opozivom.

“Iz dana u dan, obnova ide”, istaknuo je Horvat. Komentirao je i najave da bi Hrvatska morala vratiti novac za obnovu iz Fonda solidarnosti Europske unije.

“Oznojili smo se da bismo taj novac priskrbili Hrvatskoj i nećemo doputiti da se i jedan euro vrati u Bruxelles”, kazao je ministar i dodao da rokovi nisu sveto pismo.