HORVAT U PULI

Plaće za radnike Uljanika nisu sigurne, Končar za pozajmicu dobio staru vojarnu

02.10.2018 u 15:08

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Danko Končar posjetio je brodogradilište Uljanik gdje je održan sastanak s upravom društva, sindikatima i radnicima. Jasno je poručio kako isplata plaća za rujan nije sigurna i kako će sutra po prvi puta vidjeti poboljšanu verziju plana za spas brodogradnje

'Kada sutra vidimo novi plan za Uljanik zamoliti ćemo kolege iz Direkcije za tržišno natjecanje Europske komisije da ga čim prije pošalju na verifikaciju. Ja sam zadnji koji će zazivati stečaj Uljanika, napravit ćemo kao Vlada sve što možemo da do stečaja na dođe', rekao je Horvat.

Upitan kako će se isplatiti plaće radnicima Uljanika, kojem je danas blokiran račun, Horvat je dodao da je i blokadi i 3. maj i kako ne može biti siguran da će plaće biti isplaćene jer za njih nije osiguran novac. Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rosannda dodao je kako je osiguran novac za pola plaća, te kako pune plaće neće biti moguće isplatiti ako se opet ne angažira država.

'Program resturukturiranja Uljanika mora biti održiv. Ako neće biti održiv Vlada u njega uopće neće niti ići. Prošli tjedan smo imali sastanke na kojima smo upoznati s obrisima novog plana u kojeg su dobro upućeni svi akteri', rekao je Horvat.

Upitan zašto je za strateškog partnera izabran Darko Končar, Horvat je rekao kako to treba pitati Upravu i Nadzorni odbor.

Rossanda je odvratio kako je Končar odobran zato jer je u tom trenutku dao najbolju ponudu i kako još uvijek bolje ponude od njegove nema. Končar je podsjetimo Uljaniku i dao pozajmicu od 12 milijuna eura, za što je kao instrument osiguranja dobio zgradu stare vojarne u Puli, potvrdio je Rossanda.

  • +8
Brodogradilište Uljanik Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL