uspješna dokapitalizacija

Hanfa odobrila Dalekovodu objavu prospekta za izdavanje 41 milijuna dionica

04.05.2022 u 17:14

Bionic
Reading

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u srijedu je odobrilo Dalekovodu pojednostavljeni prospekt u vezi s uvrštenjem 41 milijun dionica, ukupnog nominalnog iznosa 410 milijuna kuna na Zagrebačku burzu

Kako se navodi u priopćenju regulatorne agencije, uvidom u sadržaj pojednostavljenog prospekta u vezi s uvrštenjem dionica na uređeno tržište, utvrđeno je da je izrađen u skladu s odredbama prospektne regulative.

Podsjetimo, Dalekovod je početkom godine uspješnom dokapitalizacijom u visini od 410 milijuna kuna završio proces financijskog restrukturiranja i predstečajnu nagodbu.

U dokapitalizaciji je upisano 41.000.000 novih redovnih dionica pojedinačnog nominalnog iznosa od 10 kuna, čime je temeljni kapital povećan na 412.471.930 kuna. Dokapitalizacija je provedena u cijelosti uplatom u novcu, a u njoj su sudjelovali društvo Napredna energetska rješenja d.o.o., mirovinski fondovi te institucionalni investitori.

Društvo Napredna energetska rješenja, čiji su osnivači Končar-Ulaganja i Construction Line Limited, uplatilo je 310 milijuna kuna i upisalo 31 milijun novih redovnih dionica Dalekovoda. To društvo tako je postalo većinski vlasnik Dalekovoda, s udjelom iznad 75 posto.

Odobrenje Intercapital Asset Managementu za pripajanje obvezničkih podfondova

Između ostalog, Upravno vijeće Hanfe dalo je u srijedu i odobrenje investicijskom društvu Intercapital Asset Management d.o.o za pripajanje podfonda lnterCapital Global Bond podfondu InterCapital Bond, koji su oba podfondovi Krovnog otvorenog investicijskog fonda s javnom ponudom (UCITS) InterCapital.

Kao osnovni razlog pripajanja navodi se povećanje troškovne i operativne učinkovitosti u upravljanju imovinom, budući da oba podfonda ulaze u istu kategoriju obvezničkih fondova te imaju sličnu investicijsku strategiju, a valuta oba fonda je euro.

Društvo je procijenilo da će pripajanjem podfondova izbjeći troškovne i operativne neučinkovitosti, pri čemu ulagatelji neće imati nikakav dodatan trošak te će imati i nižu naknadu za upravljanje, zaključuje se u priopćenju.