OŠTRA KRITIKA

[VIDEO] Grbin: Vlada pokazuje bezidejnost, lutanje i neznanje

13.02.2021 u 13:21

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u subotu je u Poreču poručio kako je Vlada u slučaju novog popuštanja epidemioloških mjera zapravo pokazala "potpunu bezidejnost, lutanje i neznanje"

"Ponovno kreće novo popuštanje mjera bez ikakvih kriterija. Od listopada, ne samo mi iz oporbe, već i znanstvenici, upozoravaju Vladu da moraju postojati određeni kriteriji, jer svi moramo znati na temelju čega se donosi odluka o popuštanju, moraju biti određene brojčane vrijednosti ili pokazatelji", rekao je Grbin na konferenciji za novinare u Poreču.

Pozvao je Vladu da obznani konkretne kriterije upitavši se zbog čega se otvaraju kockarnice, a ne mogu se otvoriti restorani.

U Zagrebu želim stručnost, poštenje, znanje i iskustvo

Grbin je rekao i da je za one vlasnike objekata koji su zatvoreni ili im je zbog korona krize drastično pao promet potrebno osigurati kompenzaciju.

"Ona košta, ona se mora platiti iz državnog proračuna, a svi građani morat će i kroz svoje porezne prihode podmetnuti leđa da se ta kompenzacija napravi samo da i ovo malo ekonomije što je preživjelo zadnjih 30 godina u Hrvatskoj, može funkcionirati. Ako ćemo sada uništiti sve, zato što ne možemo izdvojiti novac za kompenzaciju poduzetnicima, onda gospodarstvo u Hrvatskoj neće biti, a onda će zavladati siromaštvo", ustvrdio je Grbin.

Dodao je kako, povrh svega, u Hrvatskoj postoje slučajevi gdje ljudi koriste svoj položaj da bi pomogli sebi ili svojim bližnjima za cijepljenja.

"To je potpuno neprihvatljivo i pokazuje koliko je ova vlada ispod svake razine očekivanja", poručio je Grbin.

Potvrdio je da će svog kandidata za gradonačelnika Zagreba SDP predložiti za nekoliko dana i da je Joško Klisović u najužem izboru.

  • +4
Peđa Grbin s kandidatom za gradonačelnika Poreča Vladimirom Sladonjom Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

Podsjetivši da je vodstvo zagrebačkog SDP-a raspušteno, rekao je da je povjerenik preuzeo posao te se u ovih nekoliko dana razgovaralo s velikim brojem članica i članova SDP-a Zagreb.

"Očekujem da vodstvo stranke u slijedećih nekoliko dana obavijesti o tome koga će predložiti za kandidata. Joško Klisović je u najužem izboru za kandidata za gradonačelnika Zagreba jer se radi s o čovjeku koji odražava upravo ono što ja želim da novi SDP bude, a to je stručnost, poštenje, znanje i iskustvo. On je čovjek kakav treba Zagrebu i profil kakav treba Hrvatskoj", zaključio je Grbin.

Vladimir Sladonja, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Poreča

Istarski SDP na konferenciji za novinare obznanio je kako će Vladimir Sladonja, dosadašnji SDP-ov vijećnik u porečkom Gradskom vijeću, biti kandidat SDP-a za porečkog gradonačelnika.

"Nudim promjene i zaokret u odnosima koji su cementirani u Poreču u proteklih četvrt stoljeća, ali bez revanšizma", poručio je Sladonja dodavši kako je "SDP danas zadnja brana protiv klijentelizma i korupcije".

Predsjednik SDP-a Istre Vili Bassanese kazao je kako lokalna politika najvažnija za građane jer 85 posto kvalitete života građana ovisi upravo o lokalnoj politici.