PROVJERITE DETALJE

Gradovi i općine uskoro dijele uskrsnice umirovljenicima, poznati i iznosi

23.02.2023 u 08:22

Bionic
Reading

I ove godine su osigurane uskrsnice u nekoliko gradova i općina u Hrvatskoj. Iako je Uskrs tek u travnju, točnije, pada na 9. travanj, neki su gradovi i općine već najavili koliki će iznos uskrsnica dijeliti umirovljenicima

Dok će neki gradovi i općine pričekati usklađivanje mirovina, drugi su već otkrili koliko će iznositi uskrsnice, ali i do kada se umirovljenici mogu prijaviti za njih. Portal Mirovina.hr donosi nekoliko poznatih iznosa u nekoliko gradova.

Mursko Središće svojim umirovljenicima daje bon za sve one kojima je zbroj mirovina manji od 450 eura. Oni koji imaju mirovine do 265 eura dobivaju bon u vrijednosti od 30 eura, dok će osobe koje dobivaju mirovinu od 266 eura do 360 eura dobiti bon u vrijednosti od 25 eura, a umirovljenici s mirovinom od 361 eura do 450 eura će dobiti bon u vrijednosti od 20 eura.

Uz gore navedene bonove umirovljenici koji ostvaruju pravo na dodjelu bonova dobit će i bon u vrijednosti od 20 eura koji će moći iskoristiti u mesnici Kiš u Murskom Središću. Prijave su počele 9. veljače, a rok za predaju dokumentacije je 17. ožujka, piše portal Mirovina.hr.

Umirovljenici Izvor: Profimedia / Autor: - / Wavebreak / Profimedia

U Opatiji se zahtjevi za isplatu uskrsnica, ali i božićnica primaju do kraja veljače. Osim umirovljenika će sada po prvi puta pravo na ovu mjeru imati i korisnici prava na osobnu invalidninu. Obrasce zahtjeva možete pronaći na stranicama Grada. Nije poznato koliki će biti iznosi uskrsnica.

Grad Samobor je i ove godine osigurao sredstva za isplatu uskrsnica svojim umirovljenicima, ali i osobama s invaliditetom, nezaposlenim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata kao i svim ostalim nezaposlenim građanima, koji se nalaze u registru nezaposlenih osoba pri Zavodu za zapošljavanje. Umirovljenici koji imaju mirovinu do 305,26 eura imat će pravo na uskrsnicu. Iznos će ovisiti i o visini mirovine, a moći će se dobiti 30, 45 ili 70 eura. Svi koji nisu predali dokumentaciju za isplatu božićnice mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju u terminu od 13. veljače do 6. ožujka 2023. godine.

Umirovljenici, nezaposlene osobe prijavljene u HZZ-u i korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb s prebivalištem na području Općine Gornji Kneginec će ostvariti pravo na uskrsnicu u iznosu od 20 eura.