novi krug

Građani od danas mogu kupiti trezorske zapise, interes velik

19.02.2024 u 13:13

Bionic
Reading

Hrvatski građani od danas mogu kupiti trezorske zapise. Novi krug upisa trajat će tjedan dana, minimalni iznos upisa je 1000 eura. Sve se može obaviti putem digitalne platforme e-Riznica ili u poslovnicama Fine

Kako javlja HRT već prvog dana interes građana je velik, a čini se da Zagrepčani, Istrani i Dalmatinci najviše ulažu u te vrijednosne papire.

Možemo reći da svi oni očekuju izdašniju zaradu od one koje nam trenutno nude banke, a to je itekako vrijedno u ovo doba inflacije. Slikovito rečeno, ako ste uložili 10.000 eura u trezorske zapise, na kraći rok, dakle tri mjeseca, možete zaraditi 92 eura, a na godinu dana, dakle duži rok, 350 eura.

'Interes je različit po regijama u Hrvatskoj. Najveći interes što se tiče kratkoročne emisije je i dalje u Zagrebu, pa zatim Istra, pa zatim Slavonija, dok je, što se tiče dugoročne emisije na godinu dana, malo promijenjen interes, najviše ulažu opet Zagrepčani, ali i Dalmacija', rekla je za HRT savjetnica Uprave Fine Gordana Soldo.

Osim u poslovnicama Fine, ono što je novost ove godine je da možete upisivati trezorce iz topline vlastitog doma, i to putem nove digitalne platforme e-Riznica, a sve je to na stranici e-Građani.