PRVA SJEDNICA NAKON 2004.

Goran Marić predsjednik Nadzornog odbora HFP-a

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 15.07.2010 12:03
  • Objavljeno 15.07.2010 u 12:03
goran marić

goran marić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Goran Mehkek

Nadzorni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) na današnjoj je konstituirajućoj sjednici za predsjednika jednoglasno izabrao Gorana Marića (HDZ), a za potpredsjednika Slavka Linića (SDP)

Članove NO HFP-a prošlog je tjedna imenovao Sabor, a danas se sastao prvi puta od 2004., kada je bivši saziv održao konstituirajuću sjednicu, nakon koje se više nije sastajao.

Po Zakonu o HFP-u, to je tijelo dužno nadzirati zakonitost rada HFP-a i o tome jednom godišnje izvještavati Hrvatski sabor, no to se do sada nije događalo.

Marić je, međutim, danas najavio da će se slijedeća sjednica održati već u rujnu, nakon čega će NO HFP-a u redovnom roku podnijeti izvješće Saboru.

Na novinarsko pitanje zašto se godinama odgađalo konstituiranje tog tijela, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang objasnio je da to nije bilo moguće jer HFP nikad nije zatražio imenovanje novog NO-a.

'Otkud smo mogli znati da je NO-u istekao mandat. Čim nas je HFP o tome obavijestio, Sabor je imenovao članove NO-a', rekao je Hebrang, koji je i sam bio u prošlom sazivu NO HFP-a

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!