davor šestan

Glasnogovornik zagrebačke plinare o poskupljenju: U Hrvatskoj je otvoreno tržište, svatko može odabrati drugog dobavljača plina

18.08.2022 u 19:42

Bionic
Reading

Brojni poduzetnici u Zagrebu šokirani su novim cijenama plina, a iznenadilo ih je i izdavanje zadužnica koje Gradska plinara Zagreb od njih traži

S glasnogovornikom Gradske plinare Zagreb, Davorom Šestanom razgovarala je reportertka RTL-a Petra Mlačić. Na pitanje zašto svi pravni subjekti za sljedeću godinu moraju platiti zadužnicu ukoliko žele plin od gradske plinare Zagreb i to u iznosu od nekoliko tisuća eura, Šestan za RTL odgovara.

'Ja prije svega želim reći da ne moraju platiti, da u startu pojasnim zadužnica je jednostavno instrument osiguranja plaćanja koji ide uz ugovor', tvrdi Šestan.

'U svakom slučaju u Hrvatskoj je otvoreno tržište, ima više opskrbljivača, tako da svaki poslovni subjekt može otići gdje smatra da su mu uvjeti bolji', poručuje.

Postavlja se pitanje kako će neka humanitarna udruga skupiti 2000 eura za dati plinari u istom mjesecu i to do 1.9., na što Šestan kaže da ne bi baratao brojkama.

Trenutno ne očekuju gubitak korisnika zbog takvog ugovora.

U novim ugovorima stoji i da nema više nikakve fiksne cijene za jedinicu plina, da će se cijena svaki mjesec formirati drugačije.

  • +17
Plinovod u Ukrajini Izvor: EPA / Autor: ROMAN PILIPEY