talijanski osiguravatelj

Generali povećao dobit zahvaljujući segmentu neživotnih osiguranja

04.05.2018 u 14:47

Bionic
Reading

Najveći talijanski osiguravatelj Generali izvijestio je u petak da je prvo tromjesečje zaključio s većom dobiti zahvaljujući dobrim rezultatima u poslovanju s neživotnim osiguranjima

Neto dobit talijanske kompanije porasla je u prvom tromjesečju 8,6 posto, na 581 milijun eura.

Operativna dobit uvećana je 4,9 posto, na 1,25 milijardi eura.

Kombinirani koeficijent, mjera profitabilnosti poslovanja u segmentu neživotnih osiguranja, poboljšan je na 91,4 posto unatoč 76 milijuna eura potraživanja naknade štete koje su prouzročile oluje u Njemačkoj i Francuskoj.

"Rezultati prvog tromjesečja omogućuju nam da na ostatak godine gledamo s optimizmom, uz uspješno završavanje našeg strateškog plana", istaknuo je financijski direktor Luigi Lubelli.

Zahvaljujući prodaji imovine grupa je poboljšala i kapitalnu poziciju, uz rast koeficijenta solventnosti za tri postotna boda, na 211 posto.

Treći osiguravatelj u Europi prisutan je u više od 60 zemalja, uključujući Hrvatsku, a planira prodati poslovanje u nekih 10 zemalja kako bi smanjio obujam poslova na globalnoj razini i poboljšao kapitalnu poziciju.

U travnju postigli su dogovor o prodaji belgijskog ogranka za 540 milijuna eura, čime su ukupni prihodi od prodaje imovine premašili zacrtanu milijardu eura.

"Proces (prodaje) još nije završen", naglasio je Lubelli u telekonferenciji s novinarima o poslovnim rezultatima u prvom ovogodišnjem tromjesečju.