Važe budućnost

Gazprombank bi mogao prodati švicarsku podružnicu

08.07.2022 u 15:53

Bionic
Reading

Ruski Gazprombank objavio je u petak da važe budućnost svoje švicarske podružnice, dodavši da je među opcije uvrstio i prodaju

Banka je u priopćenju za medije navela kako očekuje da će stratešku procjenu dovršiti do kraja rujna. Zainteresirane investitore pozvala je da odmah kontaktiraju njezine predstavnike.

U tržišnim se krugovima među mogućim potencijalnim kupcima švicarskog ogranka Gazprombanka spominju trgovci robom, navodi agencija Dpa.

Prema podacima sa službene mrežne stranice, švicarska podružnica Gazprombanka imala je krajem 2020. godine 84 zaposlena i upravljala je imovinom vrijednom 1,8 milijardi švicarskih franaka (1,84 milijarde dolara).

Kompanija je u međuvremenu isključena iz Švicarske udruge banaka, u skladu s međunarodnim sankcijama Rusiji zbog njezine invazije na Ukrajinu.

Nedugo nakon toga, agencija Fitch snizila je kreditni rejting švicarskom ogranku Gazprombanka s "BBB" na "B-", podsjeća agencija dpa, što kupovinu njegovih dužničkih papira svrstava u kategoriju špekulacija.