racionalizacija poslovanja

Gasi se proizvodnja šećera u Virovitici; u šećerani Viro ostalo 60 zaposlenih

03.05.2020 u 15:55

Bionic
Reading

Tvornica šećera Viro Virovitica više neće proizvoditi šećer iz šećerne repe. Hrvatska industrija šećera krenula je u racionalizaciju poslovanja grupe, a najviše će ju osjetiti Virovitičani. U šećerani u Virovitici od prošloga tjedna ima samo oko 60 zaposlenih

Nakon udruživanja tri hrvatske šećerane u tvrtku Hrvatska industrija šećera d.d. početkom 2019. godine, u kojoj Tvornica šećera Osijek d.o.o. u vlasništvu Žito grupe Osijek ima 40 posto udjela a Viro tvornica šećera Virovitica d.d. i Sladorana Županja d.o.o. koja je u vlasništvu Tvornice šećera Viro Virovitica imaju 60 posto udjela, započela je racionalizacija poslovanja grupe, piše Lider.

U šećerani u Virovitici od prošloga tjedna ima samo 60-ak zaposlenih, a kako piše Lider, jasno je da jesenske kampanje šećerne repe ove godine kod njih neće biti. Postoji tek mala mogućnost prerade šećerne trske, takozvana žuta kampanja.

Ostalo je šezdesetak zaposlenih, uglavnom iz proizvodnje i velika je vjerojatnost da će njihovu stručnost i sposobnosti uprava iskoristiti u preostale dvije šećerane koje nastavljaju redovan rad, piše Lider.