uspješna platforma

Funderbeam SEE lansirao drugu kampanju; Sense Consulting prikuplja pet milijuna kuna

12.05.2017 u 13:20

Bionic
Reading

U prostorijama HUB385 započeta je druga hrvatska kampanja Funderbeam SEE-a. Vodeća hrvatska konzultantska tvrtka za poslovno savjetovanje Sense Consulting preko Funderbeama prikuplja 4 do 5 milijuna kuna za akviziciju tvrtke u Hrvatskoj, razvoj poslovanja u Srbiji, te daljnji razvoj digitalnih savjetničkih usluga.

Kampanju su predstavili Vedran Antoljak, glavni partner u Sense Consultingu; Ratko Bajakić, vodeći investitor Sense Consulting sindikata i direktor ICF-a d.d.; Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze  te Damir Bićanić iz Funderbeam SEE-a.

Vedran Antoljak, glavni partner u Sense Consultingu, objasnio je razloge partnerstva s Funderbeamom: Svojom inovativnošću Funderbeam se značajno izdvaja od drugih sličnih platformi za prikupljanje kapitala. U svom poslovanju vodimo se načelima inovativnosti, efikasnosti i jednostavnosti, te smo upravo u tim elementima pronašli poveznicu s Funderbeamom. Naša kampanja ima za cilj prikupiti sredstva za osnaživanje i razvoj digitalnih savjetničkih usluga, širenje poslovanja na tržište Srbije, te akviziciju komplementarne tvrtke – čime ćemo još brže ostvariti našu viziju da postanemo vodeća tvrtka za poslovno savjetovanje u jugoistočnoj Europi.

Bajakić je rekao kako je Sense Consulting specifičan stoga što je prvi SME koji prikuplja kapital putem Funderbeama, otvarajući time put i drugim kompanijama sličnog profila za korištenje ovakvog alternativnog modela financiranja.

Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, dodala je: 'Osnivanjem Funderbeam SEE-a s partnerima iz Estonije htjeli smo omogućiti mladim kompanijama u ranim fazama njihovog rada pristup potrebnom kapitalu kroz skupno financiranje. Prva hrvatska kampanja Funderbeam SEE-a bila je solinska tehnološka kompanija Include, proizvođač 'pametnih' klupa, koja je preko Funderbeama prikupila gotovo 470.000 eura'

Sense Consulting je hrvatska konzultantska tvrtka, utemeljena 2007. u Zagrebu. Specijalizirana je za menadžment i investicijski konzalting, savjetovanje u području EU i nacionalnih fondova, te savjetovanje javnog sektora. Sense Consulting pomaže tvrtkama i organizacijama da rastu pametnije i brže. Sa trenutno zaposlenih 50 vrhunskih konzultanata, tvrtka pomaže organizacijama povisiti učinkovitost u poslovanju,  povećati prihode, najpovoljnije financirati investicije, a javnim tijelima podignuti produktivnost i investicije.

Osnovan u rujnu 2016., Funderbeam South-East Europe društvo je sa sjedištem u Zagrebu, u kojem Zagrebačka burza ima 20-postotni udio, a poduprto je od strane Europske banke za obnovu i razvoj kroz njihov Shareholders Special Fund.