između mure i drave

[FOTO] Povratak s mora ne mora značiti i kraj odmora: Ovih pet vikendica nas je osvojilo, a nalaze se u zelenoj oazi koja će vas oduševiti

03.09.2022 u 11:16

Bionic
Reading

Ljetni godišnji odmori bliže se kraju, u gradovima se već polako vraćaju gužve u prometu koje nam zadaju glavobolju, autobusi i tramvaji vrve putnicima, a dok se vraćamo u smjenu na posao, sjetno se prisjećamo zvukova valova i morskog spokoja. Premda ljeto polako završava, to ne mora označiti kraj odmora, barem ne za vikend, koji je savršen za istraživanje nečeg novog

Iako je Međimurska županija najmanja u Hrvatskoj, ova zelena oaza između Drave i Mure redovito bilježi odlične turističke rezultate kao kontinentalna destinacija. Nudi bogat sadržaj, prekrasnu prirodu i aktivan odmor ili pak samo odmor daleko od vreve grada. Mlin na Muri, vinska cesta u Međimurju, Terme sv. Martin, ispiranje zlata na Dravi, muzeji, Mađerking breg samo su neke od atrakcija i zanimljivosti koje vrijedi posjetiti.

Zato smo istražili kakvi se smještaji nude u Međimurju na internetskoj stranici Booking.com, a ovih pet nas je osvojilo.

  • +10
Holiday House Lina Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Holiday House Lina / Booking.com

Vikendica Lina

Vikendica Lina s četiri zvjezdice smještena je u Pleškovcu, malom selu u Međimurskoj županiji u kojem živi manje od 500 ljudi. Ima tri spavaće sobe s nekoliko kreveta i nudi pravi 'odmor za dušu' u vrtu i na terasi, odakle se prostire prekrasan pogled. U ponudi smještaja su i sauna, oprema za roštilj, parking je osiguran i sve sobe imaju vlastitu kupaonicu. 7

Možete naručiti kontinentalni ili vegeterijanci doručak za potpuni doživljaj, a ako se želite rekreirati, u okolici možete uživati u vožnji biciklom ili pak u laganoj šetnji. Ovamo rado dolaze Poljaci, Nijemci, Slovenci, Nizozemci i Česi, kupna ocjena smještaja prema recenzijama gostiju je 10. Iskustvo je najbolje sažela Ana: 'Kuća je prekrasno uređena kao i okućnica, izuzetno ljubazni domaćini, bogati doručak... Sve nam se svidjelo i opet ćemo doći'.

  • +10
Holiday Home Međimurski Raj Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Holiday Home Međimurski Raj

Međimurski Raj

Holiday Home Međimurski Raj smješten je u naselju Štrigova, a prvo što vam zapeti za oko je pogled na vinograd i planine u kojem možete uživati uz jutarnju kavu. Vikendica ima dvije spavaće sobe i jednu kupaonicu, kuhinju; sve je potpuno opremljeno. Vožnja biciklom i pješačenje samo su neke od aktivnosti, a gostima je na raspolaganju i oprema za roštilj u vrtu. U okviru objekta smješten je vrt s opremom za roštilj, a u okolici gosti mogu uživati u pješačenju i vožnji bicikla.

Ukupna ocjena prema recenzijama gostiju je visokih 9,7, a svoje je iskustvo podijelio Tomislav: 'Domaćini su odlični, kuća je fenomenalna za sve one koji traže mir, prirodu i odmor. Lokacija je turbo. Ima cijela hrpa mjesta u okolici koja vrijedi posjetiti i zapamtiti'.

  • +10
Wine & Relax Sveti Martin na Muri Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Wine & Relax Sveti Martin na Muri / Booking.com

Wine&Relax Sveti Martin na Muri

Smješten u naselju Gornji Koncovčak, u objektu Wine&Relax Sveti Martin na Muri dočekat će prekrasna drvena kućica okružena vinogradima i šarmantnim ugođajem u vinskom stilu. Kućica ima dvije spavaće sobe sa zasebnim kupaonicama, kuhinju, sve je u potpunosti opremljeno, a pravi je spokoj pogled na prirodu i planine. U vrtu je oprema za roštilj, a ako se želite rekreirati, čeka vas avantura u planinama ili na biciklu.

  • +10
Nice home in Dragoslavec Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Nice home in Dragoslavec / Booking.com

Nice home in Dragoslavec

Smještena u naselju Praporčan, Nice home in Dragoslovec prekrasna je kuća s bazenom, prostranim vrtom i terasom, uz prekrasan pogled na prirodu te opremu za roštilj na raspolaganju. Zvuči kao savršen spoj mira, spokoja i rekreacije uz koji ćete se doista odmoriti. Kuća ima dvije spavaće sobe sa zasebnim kupaonicama te kuhinju i blagovaonicu, sve u potpunosti opremljeno. Ako dolazite s djecom, ne morate se bojati da će nedostajati sadržaja, pa i onog u prirodi i rekreaciji.

  • +4
Ruralna kuća za odmor Pozojova hiža Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ruralna kuća za odmor Pozojova hiža / Booking.com

Ruralna kuća za odmor Pozojova hiža

Ruralna kuća za odmor Pozojova hiža nalazi se u Lopatincu i nudi pravi doživljaj života na selu, u okruženju mirom, tišinom, prirodom, cvijećem, vlastitim vrtom i tek pokojim susjedom. Prostrani vrt i terasa savršeni su za odmor uz kavu i cvrkut ptica, a tik do je i sva oprema za roštilj. Kuća ima dvije spavaće sobe s jednim kupaonicom i kuhinjom, i sve je p opremljeno.

Prema recenzijama gostiju ukupna ocjena je visokih 9,2, a cijelo iskustvo sažeo je Vladimir iz Češke: 'Prekrasno mjesto s velikim vrtom. Kuća je stara i ruralna, a ako takvo nešto volite, bit ćete sretni. Mi smo nažalost ostali samo jednu noć, ali mogli bismo doći i na više dana. Domaćini su jako susretljivi i dragi'.