otvorenje mosta krajem srpnja

[FOTO] Butković obišao Pelješki most: 'Izvođači zaista rade u otežanim okolnostima zbog ovog poremećaja na tržištu i povećanja cijena'

27.05.2022 u 15:22

Bionic
Reading

Ministar mora, promet i infrastrukture Oleg Butković u petak je nakon sastanka s izvođačima i investitorima obišao Pelješki most, zadovoljan što se radovi privode kraju. Obišao ga je u društvu predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i dubrovačko-neretvanskim zamjenikom župana Joškom Cebalom. 'Ovdje smo bez zaštitnih kaciga. Most je prešao tehnički pregled pa formalno više nije gradilište', rekao je ministar.

Međutim nije komentirao razliku u cijeni planiranih i stvarnih troškova Pelješkog mosta i pristupnih cesta koja se procjenjuje na iznos od 100 do 150 milijuna kuna.

Nije bilo komentara ni na novinarsko pitanje je li to povećanje cijene vezano uz povećanje cijene transporta čelične konstrukcije iz Kine, dok su veće cijene na pristupnim cestama uvjetovane povećanjem cijena materijala zbog ekonomske krize i rata u Ukrajini, piše Jutarnji list.

  • +2
Oleg Butković na Pelješkom mostu Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

'Izvođači zaista rade u otežanim okolnostima zbog ovog poremećaja na tržištu i povećanja cijena, ali ovaj projekt neće biti doveden u pitanje', ustvrdio je Butković.

Službeno otvorenje Pelješkog mosta i dijela pristupnih cesta od 25 kilometara održat će se krajem srpnja, a na upit hoće li na svečani događaj doći i predsjednik RH Zoran Milanović, Butković je rekao da će biti pozvani svi koji bi tamo trebali biti.

Butković je rekao da preostaje dovršetak obilaznice Ston u dužini od osam kilometara te da bi radovi trebali biti završeni do kraja ove godine.