ugovor do kraja kolovoza

Fortenova dobila zeleno svjetlo za refinanciranje skupog roll-up kredita

  • Autor: T. O./Hina
  • Zadnja izmjena 26.07.2019 14:06
  • Objavljeno 26.07.2019 u 14:06
Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član upravnog odbora Fortenova grupe

Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član upravnog odbora Fortenova grupe

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Imatelji depozitarnih potvrda kompanije Fortenova Group STAK Stichting, danas su na Glavnoj skupštini održanoj u Amsterdamu s više od 80 posto glasova glasali u korist novog aranžmana za financiranje Fortenova grupe, kojemu je svrha refinancirati Ugovor o financiranju s prvenstvom naplate od 8. lipnja 2017. godine

Novo financiranje strukturirano je kao četverogodišnja obveznica u iznosu do 1,2 milijarde eura s kamatnom stopom od 7,3 posto plus EURIBOR, uz donju granicu od 1 posto, a financiranje predvodi tvrtka HPS Investment Partners.

Zaključenje procesa refinanciranja bit će dovršeno do kraja kolovoza, poručuju it Fortenove

“Rezultat glasanja Glavne skupštine pokazuje da je velika većina naših dioničara prepoznala važnost novog financiranja za Fortenova grupu u smislu osiguravanja srednjoročne financijske stabilnosti, kao i dugoročne održivosti, rasta i razvoja kompanije. Zahvaljujem dioničarima što su podržali odluku Uprave Fortenova grupe. Također, htio bih zahvaliti svim našim dionicima koji su bili uključeni u postizanje ovog ključnog događaja u procesu refinanciranja. Fortenova grupa sada je usredotočena na zaključenje transakcije, nakon čega ulazimo u novu fazu poslovanja, kad će nam fokus biti na povećanju profitabilnosti, poboljšanju učinka i stvaranju dodatne vrijednosti za sve dionike”, rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe d.d.

  • +2

Irena Weber i Fabris Peruško

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!