SPORNE DEKLARACIJE

Evo zašto Ikea povlači iz prodaje šest čokoladnih proizvoda

28.07.2016 u 16:00

Bionic
Reading

Ikea je odlučila povući dodatnih šest proizvoda od čokolade koji nisu prikladni za osobe alergične ili osjetljive na lješnjake i/ili bademe

Ikea proširuje povlačenje čokolada na šest dodatnih čokolada koje nisu prikladne za osobe alergične ili osjetljive na lješnjake i/ili bademe, izvijestili su iz kompanije.

Ističu da je sigurnost najviši prioritet za tvrtku Ikea i zato se globalno povlačenje odnosi na sve zahvaćene proizvode s bilo kojim datumom roka trajanja.

Prisutnost lješnjaka i badema utvrđena je učestalo, a ne povremeno što ukazuje na činjenicu da navedeni proizvodi od čokolade nisu prikladni za konzumaciju za osobe alergične ili osjetljive na te alergene.

Informacije o proizvodu ne navode učestalu prisutnost dovoljno jasno s obzirom na to da na deklaraciji piše 'može sadržavati…'.

'Postoji mogućnost da informacije o proizvodima na deklaraciji navedu na krivi zaključak zbog čega to može biti interpretirano kao neusklađenost sa zakonodavstvima određenih tržišta', napominju u Ikei te pozivaju zabrinute kupce da vrate proizvode u najbližu robnu kuću Ikea uz puni povrat novca.