nagrada za najboljeg CTO-a

Europsko priznanje Borisu Drilu iz Hrvatskog Telekoma

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 28.05.2019 12:25
  • Objavljeno 28.05.2019 u 12:25
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski Telekom

Prošlog tjedna u Londonu dodijeljene su renomirane nagrade za najboljeg CTO-a (Chief Technology Officer) u Europi koje dodjeljuje Mobile Europe & European Communications, jedan od vodećih časopisa u telekomunikacijskoj industriji

Stručni žiri odlučio je jednu od dvije nagrade dodijeliti Borisu Drilu, članu Uprave Hrvatskog Telekoma i glavnom direktoru za tehniku i informacijske tehnologije zbog postignuća HT-a na području modernizacije jezgrene i radijske pristupne mreže.

Po prvi puta ova prestižna stručna nagrada dolazi u Hrvatsku, a o njenoj važnosti govori informacija kako je prošlogodišnja otišla u ruke renomiranih operatora Vodafone grupe i Turkcella.

'Ovo vrijedno priznanje potvrda je napora svih zaposlenika HT-a da našim korisnicima osiguramo najbrži pristup Internetu putem naše mobilne mreže na cijelom teritoriju Republike Hrvatske', komentirao je Boris Drilo.

Mreža Hrvatskog Telekoma početkom godine drugu je godinu zaredom osvojila certifikat P3 – Best in Test, čime je proglašena najboljom mrežom u Hrvatskoj.

Kao najveći privatni investitor u Hrvatskoj, Hrvatski Telekom u posljednjih pet godina uložio je više od sedam milijardi kuna u razvoj mreže nove generacije. Od toga je u pripremu infrastrukture za uvođenje 5G tehnologije, kroz 2018. i 2019., uloženo više od milijardu kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!