nastavak suradnje

Ericsson Nikola Tesla s MUP-om i Ministarstvom pravosuđa ugovorio nove poslove vrijedne 35 milijuna kuna

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 22.01.2021 11:40
  • Objavljeno 22.01.2021 u 11:35
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Ericsson Nikola Tesla ugovorio je nove poslove s Ministarstvom unutarnjih poslova i Ministarstvom pravosuđa i uprave Republike Hrvatske vrijedne ukupno oko 35 milijuna kuna, priopćeno je iz tvrtke

U suradnji s tvrtkama Securitas Hrvatska i Hidraulika Promet, Ericsson Nikola Tesla je s MUP-om RH potpisao ugovor vezan uz nastavak provedbe projekta „Zelene granice“ koji ima za cilj uspostavu nadzora nad državnom granicom sukladno Schengenskim pravilima.

Suradnja se odnosi na opremanje terenskih vozila MUP-a visoko sofisticiranom video opremom povezanom sa središnjim nacionalnim kao i lokalnim centrima za nadzor državne granice. U ovom području u suradnji s tvrtkom Securitas Hrvatska s MUP-om je potpisan i ugovor vezan za stacionarne sustave koji se odnosi na opremanje dodatnih lokacija video opremom i softverom koje funkcionalnostima odgovaraju Schengenskim pravilima.

S Ministarstvom pravosuđa i uprave RH, Ericsson Nikola Tesla potpisao je ugovor vezan uz usluge unaprjeđenja, dorade i nadogradnje ZUP IT sustava te edukacije korisnika.

Ugovoreni poslovi uključuju izradu IT sustava za podršku upravljanju procesima i kvalitetom u javnoj upravi. Cilj projekta je uslugama unaprijediti postojeći Jedinstveni aplikativni sustav za praćenje i nadzor upravnog postupanja (ZUP IT sustav) kojim se prikupljaju podaci u cilju unaprjeđenja praćenja upravnog postupanja i odlučivanja u javnopravnim tijelima te otklanjanja nepotrebnih upravnih postupanja.

Postojeći ZUP IT sustav bit će unaprijeđen doradom trenutnih i dodavanjem novih funkcionalnosti u sustav, na prijedlog primarnih korisnika sustava.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!