nastavak suradnje

Ericsson Nikola Tesla i HT Mostar potpisali ugovor vrijedan više od 29 milijuna kuna

30.09.2020 u 13:51

Bionic
Reading

Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT-a Mostar i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, potpisali su ugovor vrijedan više od 29 milijuna kuna za nadogradnju 4G/4G+ mreže i proširenje transmisijske mreže HT-a Mostar

Ovim ugovorom nastavlja se izgradnja i modernizacija LTE mreže temeljene na Ericsson Radio System rješenju, kao i proširenje transmisijske mreže novim MINI-LINK proizvodima.

Aktivnosti na realizaciji ugovorenog posla kreću odmah redovnom dinamikom, usprkos novim okolnostima koje nas sve okružuju, ističe se u priopćenju iz Ericssona Nikole Tesle.

'Zahvaljujući novoj Ericssonovoj radijskoj opremi, povećat ćemo pokrivanje i kapacitet 4G/4G+ mreže, čime ćemo našim korisnicima omogućiti bolje korisničko iskustvo, veće brzine i mogućnost korištenja novih naprednih usluga temeljenih na LTE tehnologiji, uz poštivanje najviših sigurnosnih standarda', rekao je Vilim Primorac.

Gordana Kovačević ističe svoje zadovoljstvo nastavkom suradnje.

'Drago mi je da HT Mostar razvoj svoje mreže temelji na Ericssonovom portfelju i rješenjima naših stručnjaka. Ovo je važan strateški korak na putu prema 5G u Bosni i Hercegovini. Unatoč izvanrednim okolnostima uspješno nastavljamo izgradnju i modernizaciju LTE mreže u partnerstvu s lokalnim kompanijama', izjavila je Kovačević.