ATLANTICOVA DIVIDENDA

Emil Tedeschi u džep sprema više od 20 milijuna kuna

19.06.2015 u 10:50

Bionic
Reading

Na skupštini dioničara Atlantic grupe u četvrtak odlučeno je da će dioničarima biti isplaćena dividenda u ukupnom iznosu nešto većem od 40 milijuna kuna ili 12 kuna po dionici. To znači da će većinski vlasnik kompanije Emil Tedeschi (ima 50,2 posto dionica kompanije) dobiti nešto više od 20,8 milijuna kuna

Atlantic je lani zaradio nešto više od 200 milijuna kuna, uz prihod veći od 5,1 milijardu kuna, no odlučeno je da će se dioničarima isplatiti dividenda od 40 milijuna kuna iz zadržane dobiti iz 2010.

Među vodećim dioničarima Atlantic grupe su i obvezni mirovinski fondovi, od kojih će Raiffeisenu od dividende ići 3,86 milijuna kuna, a između 1,1 i 1,5 milijuna kuna ide Erste Plavom, AZ fondu i fondu PBZ- Croatia osiguranje. Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) drži u Atlanticu blizu šest posto dionica i dobit će 2,4 milijuna kuna.

Lada Fiorio Tedeschi, sestra Emila Tedeschija, inače članica Nadzornog odbora kompanije, dobit će 2,31 milijun kuna s obzirom na to da je vlasnica 5,8 posto Atlantica.

Analitičari kažu kako je riječ o mršavom dividendnom prinosu - manjem od jedan posto - s obzirom na cijenu dionice koja se trenutno na Zagrebačkoj burzi kreće oko 900 kuna.