OPPENHEIM SPREMAN NA SURADNJU

Đuro Đaković želi preuzeti Ingru!

INGRA

INGRA

Izvor: Cropix / Autor: Srđan Vrančić

Đuro Đaković Holding d. d. izrazio je namjeru objavljivanja ponude za preuzimanje Ingre d. d., a o svojoj namjeri, sukladno Zakonu o preuzimanju trgovačkih društava, službeno je obavijestio Ingru, Zagrebačku burzu i Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga (Hanfa), priopćeno je iz Đ. Đ. Holdinga

Dobrovoljnu ponudu za preuzimanje Đuro Đaković Holding, piše poslovni.hr, objavit će u roku propisanom Zakonom o preuzimanju trgovačkih društava, a nakon odobrenja zahtjeva za objavljivanje ponude za preuzimanje od strane Hanfe. U skladu sa Zakonom, ponuda će biti objavljena po cijeni izračunatoj kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi u zadnja tri mjeseca, koja prethode današnjoj Izjavi namjere, ističu iz Đure Đakovića.

U priopćenju se navodi i izjava Vladimira Kovačevića, predsjednika Uprave Đure Đakovića, koju prenosimo u cijelosti:

'Đuro Đaković Holding ima namjeru objaviti ponudu za preuzimanje Ingre zato što vjerujemo da je to u najboljem dugoročnom interesu našeg daljnjeg širenja na strana tržišta, gdje bismo ponudu s kojom smo sada prisutni mogli nadopuniti pružanjem sveobuhvatne inženjerske usluge. Ingra je inženjering kompanija sa značajnim referencama u upravljanju kompleksnim projektima na inozemnim tržištima, velikim dijelom u programima koji su komplementarni s onima u kojima Đuro Đaković ima snažne proizvodne kapacitete.

Ingra osim važnih referenci na inozemnim tržištima, stvaranih godinama, ima i prepoznati brend, a Đuro Đaković tome može dodati sadržaj poput opreme i usluga u energetici, industriji i različitim infrastrukturnim projektima, koji bi u zaokruženoj ponudi mogli postati još konkurentniji. Zato u ovom potencijalnom preuzimanju što se transfera znanja i tehnologija tiče vidimo znatne sinergijske efekte u našim divizijama graditeljstva i infrastrukture te industrije i energetike, a za sve četiri divizije Đure Đakovića, uključujući obranu i promet, očekujemo efekt otvaranja novih tržišta odnosno jačeg proboja na postojećima.

Iako se Ingra već nekoliko godina nalazi u ozbiljnim poslovnim problemima, koji su kulminirali i dvomjesečnom blokadom računa, mi smo odlučili preuzeti rizik jer imamo viziju i snage pomoći Ingri. Vjerujemo da će vjerovnici i dioničari Ingre to prepoznati i prihvatiti kao jedini izlaz iz ove teške situacije u kojoj se Ingra našla.


O namjeri Đure Đakovića ubrzo se oglasila i sama Ingra, koja je spremna na suradnju.

Izražavanje namjere za preuzimanje Ingre od strane Đuro Đaković Holdinga dokaz je da usprkos svim teškoćama, Ingra ima potencijala. Kao i cijeli građevinski sektor teško smo pogođeni krizom i već smo duže vrijeme u potrazi za kvalitetnim rješenjem, pri čemu smo za ulazak strateškog partnera, koji bi nam olakšao prevladavanje trenutačnih poslovnih problema, uvijek bili otvoreni.

Drago nam je da je jedna hrvatska kompanija napravila korak u tom smjeru s izraženom namjerom daljnjeg razvoja našeg poslovanja na način da zajedno ostvarimo konkurentsku prednost, kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima. Đuro Đaković bi, sa svojim asortimanom proizvoda i usluga te komplementarnosti programa s Ingrom, bio optimalno rješenje te će Uprava Ingre u okviru zakonskih mogućnosti i štiteći interese dioničara i društva surađivati s potencijalnim preuzimateljem do objave ponude
', poručio je Igor Oppenheim, predsjednik Uprave Ingre, povodom zaprimanja pisma namjere Đure Đaković Holdinga.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi