NEOSTVARIVA PONUDA

Đuro Đaković ne može preuzeti Ingru

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 26.09.2012 11:34
  • Objavljeno 26.09.2012 u 11:34
Igor Oppenheim

Igor Oppenheim

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Tomislav Serdar

Iako je Upravi Ingre cijena od šest kuna po dionici primjerena, ponudu Đure Đakovića za preuzimanje smatra neostvarivom zbog previsokog praga uspješnosti od 95 posto. Stoga je sasvim izvjesno da do preuzimanja neće doći

'Uprava Ingre skreće pažnju da se prema podacima dostupnim iz Središnjeg klirinškog depozitarnog društva pod zalogom trenutno nalazi više od pet posto redovnih dionica s pravom glasa Ingre, te je mišljenja da je shodno tome nemoguće doseći postavljeni prag uspješnosti od 95 posto od ukupnog broja dionica, i to slobodnih od tereta, kako u svojoj ponudi zahtijeva Đuro Đaković', navodi se u mišljenju o ponudi za preuzimanje objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Uprava Ingre smatra da je slavonskobrodski holding mogao ponuditi niži prag uspješnosti i osigurati kontrolni paket te svojoj ponudi dati veću mogućnost uspješne realizacije.

Zbog toga niti jedini član Uprave, Igor Oppenheim, koji raspolaže sa 5,71 posto dionica tvrtke, ne namjerava prodati svoje dionice.

Uprava Ingre smatra da Đuro Đaković nije detaljno eleborirao na koji će način pridonijeti unapređenju poslovanja Ingre. Iz ponude je, navode, jasno da će Holding aktivno sudjelovati u financijskom restrukturiranju Ingre, no nisu obrazložene konkretne poslovne operacije koje bi poduzeo u pogledu budućeg poslovanja Ingre.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi