SASTANAK BANDIĆA I LINIĆA

Država od Grada Zagreba želi kupiti APIS IT

23.09.2013 u 18:53

Bionic
Reading

Predstavnici Vlade RH predvođeni ministrom financija Slavkom Linićem, razgovarali su danas sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i predstavnicima Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga o mogućnosti redefiniranja vlasništva društva APIS IT.

Tvrtka je sada u zajedničkom vlasništvu države i Grada Zagreba.

Budući da APIS IT d.o.o. većinu poslova obavlja za državu, oko 80 posto, država je zainteresirana i za redefiniranje vlasništva i otkup udjela Grada Zagreba, rekao je ministar Linić, izvijestili su iz Ureda gradonačelnika Bandića.

Dogovoreno je da se razgovori i konzultacije o toj temi nastave na ekspertnoj razini.

APIS IT, Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama pruža strateške, stručne i provedbene usluge javnom sektoru Republike Hrvatske u planiranju, razvoju, podršci i održavanju poslovno-informacijskih sustava, po načelu umrežene korisnički usmjerene uprave.

Tijekom niza godina stručnjaci APIS IT razvili su sadržajne i kompleksne informatičke sustave za podršku Poreznoj i Carinskoj upravi Ministarstva financija RH te upravi Grada Zagreba. Po broju korisnika i online transakcija to su najveći informatički sustavi u Hrvatskoj.

Predstavnici Vlade razgovarali su također i o mogućoj suradnji s gradskim upravnim tijelima o novom projektu Ministarstva socijalne politike i mladih "One stop shop".

Grad Zagreb, odnosno gradonačelnik Bandić, ideju je podržao, jer, kako je naglasio, njenom realizacijom, tj. umreženjem svih relevantnih institucija i baza podataka, u konačnici bi socijalna pomoć s bilo koje razine stizala u prave ruke, a sredstva bi se koristila racionalnije i pravednije, navodi se u priopćenju.

Osim ministra Linića u ime Vlade RH sastanku u zagrebačkoj Gradskoj upravi nazočili su i zamjenik ministra financija Boris Lalovac, zamjenica ministrice socijalne politike i mladih Maja Sporiš i pomoćnik ministra uprave Darko Parić.

Uz gradonačelnika Bandića, na sastanku su bili i njegove zamjenice Sandra Švaljek i Vesna Kusin te resorni pročelnici, a, u ime Zagrebačkog holdinga, predsjednik Uprave Slobodan Ljubičić i direktorica financija Mirka Jozić.