drugi javni natječaj

Država dijeli više od dva milijuna eura prerađivačima drva i proizvođačima namještaja

10.08.2023 u 16:14

Bionic
Reading

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je u četvrtak drugi javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja za 2023., vrijedan ukupno 2,1 milijun eura

Dodjeljivat će se bespovratna namjenska sredstva potpora male vrijednosti za ulaganje u proizvodnu tehnologiju i postrojenja, proizvodno-poslovni objekt, informacijsku i komunikacijsku tehnologiju i promotivne aktivnosti. Intenzitet potpore je 70 posto od ukupno prihvatljivog troška.

Najviši iznos po korisniku je sto tisuća eura za ulaganje u proizvodnu tehnologiju i postrojenja te proizvodno-poslovni objekt, za ulaganje u informacijsku i komunikacijsku tehnologiju 30.000 eura te 50.000 eura za promotivne aktivnosti.

Gornja granica potpore male vrijednosti koja se dodjeljuje jednom poduzetniku ne smije prelaziti 200.000 eura u tekućoj te tijekom prethodne dvije fiskalne godine.

Rok za podnošenje prijave počinje teći 21. kolovoza u 10,00 sati i traje do 4. rujna u 10,00 sati, navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.