ZAGREBAČKA BURZA

Domaće dioničko tržište u dobicima drugi tjedan zaredom

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala zabilježilo je porast te time zaokružilo drugi uzastopni tjedan rasta. CROBEX je ojačao 0,9 posto, za tjedni rast od 3,3 posto, dok je uži indeks CROBEX10 zabilježio i snažniji dnevni rast od 1,4 posto, sa dosta dobrom izvedbom blue-chip izdanja

Likvidnost se zadržala na oko 16 milijuna kuna, kao i dan ranije, uz čak tri izdanja preko 2 milijuna kuna prometa. Najlikvidnija je dionica Valamar Riviere koja je na 2,6 milijuna kuna prometa skočila 4,6 posto, a na tjednoj razni ojačala gotovo 15 posto, čime je povratila dio izgubljene vrijednosti od izbijanja pandemije koranovirusa kojom su hotelijeri bili najviše pogođeni.

Po prometu slijedi dionica povlaštenog Adrisa koja je na 2,5 milijuna kuna prometa porasla 2,2 posto, te dionica AD Plastika koja je na 2,2 milijuna kuna prometa skočila 4,9 posto.

Bila su svega dva gubitnika među top deset najlikvidnijih izdanja, a to su Ericsson Nikola Tesla i Atlantic Grupa čije su dionice dan zaključile sa minusom od 0,9 posto.

Titula gubitnika dana ipak ide dionici Đuro Đakovića sa minusom od oko 2 posto, dok je dobitnike predvodila dionica Luke Rijeka sa skokom cijene od 13,7 posto, a u stopu slijedi Saponia sa 13,6 posto rasta.

Dobitnik dana: Luka Rijeka +13,74 29,80 kuna

Gubitnik dana: Đuro Đaković -1,95 2,51 kuna

Crobex: +0,91 1.504,98

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.