u vodnjanu

Direktor Infobipa prvi puta osobno i javno otkrio koga podržava na lokalnim izborima: Ovo je referendum, borba Davida i Golijata

22.04.2021 u 08:34

Bionic
Reading

- Ovo je usporedivo s borbom Davida i Golijata! Ovo nisu izbori, već referendum. Doslovno, borba jednog naroda za slobodu i svoju budućnost, objavio je ovih dana osnivač i izvršni direktor svjetski poznatog Infobipa Silvio Kutić na društvenim mrežama. Radi se o pomalo dramatičnom, neuobičajenom i neočekivanom istupu inače vrlo samozatajnog i naizgled politički nezainteresiranog infobipovca, koji je na taj način, po prvi put osobno, direktno i javno podržao novog kandidata za gradonačelnika Vodnjana Edija Pastrovicchija.

Šaljući ovako jasnu podršku Kutić se najotvorenije svrstao na Pastrovicchijevu stranu. U svojoj je objavi također poručio, aludirajući na Vodnjan, da je "pozitivna promjena moguća, no bit će teško pobijediti ako se svi zajedno ne povežemo i budemo jedna kompaktna zajednica s ciljem boljitka", piše Glas Istre.

Očito je predizborna kampanja u Vodnjanu u punom zamahu. Novi kandidat za gradonačelnika ispred liste nezavisnih građana Edi Pastrovicchio intenzivno prikuplja potpise i postao je, u relativno kratko vrijeme, prilično ozbiljan protukandidat trenutnoj dugogodišnjoj IDS-ovoj vladajućoj garnituri.

Glas Istre podsjeća da kandidatura Edija Pastrovicchija dolazi u trenutku velikih turbulencija za dosad neupitnu vladavinu vodnjanskog IDS-a. Nakon dugo vremena, dosadašnji gradonačelnik Klaudio Vitasović, kompromitiran aferom „Vodnjanski kumovi“, odustao je od utrke za šesti mandat. Afere su, poznato je, vezane za njegov odnos s kumom, pulskim odvjetnikom Goranom Paićem koji je s Gradom Vodnjanom kroz sve Vitasovićeve mandate imao izgrađene poslovne kontakte i uhodane godišnje prihode. Vitasovića će na svibanjskim izborima naslijediti njegov dugogodišnji stranački kolega i prijatelj, javnosti prilično nepoznati Filip Macan.

Iz svega navedenog, očito je ekipa oko Pastrovicchija procijenila da IDS neće tek tako osvojiti Vodnjan kojim suvereno vlada kroz više mandata. U kuloarima se s druge strane priča da ključni infobipovci, braća Kutić, nisu zadovoljni razvojem i općim stanjem Vodnjana pa su se zato, izgleda, i odlučili za davanje podrške kampanji Edija Pastrovicchija.

Kako je nedavno pisao Glas Istre tu informaciju je potvrdio i sam Pastrovicchio, braća Kutić podržat će, ali i sudjelovati u financiranju njegove predizborne kampanje. Međutim, napomenuto je da će to učiniti isključivo kao fizičke osobe, a ne ispred ili u ime kompanije. Dokaz je to po svemu sudeći vrlo prisnog odnosa pojedinaca s nezavisne liste i braće Kutić, osnivača Infobipa, koji očito vjeruju u politički program Pastrovicchija i suradnika kojima će takva podrška puno značiti.