PRIZOR IZ ZAGREBA

Dan sjećanja na šoping: Stotine ljudi u redu ispred jedine otvorene trgovine

18.11.2023 u 19:56

Bionic
Reading

Rijetke trgovine su na blagdan Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje bile otvorene, a ispred trgovine na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru snimljeni su redovi od više desetaka metara

Kako su potvrdili kupci koji su uspjeli dočekati red, u trgovini ih je dočekao novi, pa su neki svoj kruh ili mlijeko čekali i po sat vremena.

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak / PIXSELL

Podsjetimo, novim je zakonom o trgovini poslodavcima omogućeno da rade odabranih 16 nedjelja. Kako smo ranije najavili, u subotu su gotovo svi trgovački centri bili zatvoreni, no do kraja godine većina trgovačkih centara radit će nedjeljom, jer su 'čuvali' tih 16 nedjelja za kraj godine.

  • +4
Red ispred trgovine Konzuma na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Sutra će tako u Zagrebu raditi Arena Centar, Avenue Mall, oba City Centra, King Cross, Point i centri Supernova.

Mirko Budimir, potpredsjednik Izvršnog odbora HUP-Udruge trgovina, komentirao je za RTL Danas: 'Teško je izračunati koliko su točno gubici, sigurno da nije 100 posto. Jedan dio se prometa prelijeva se i na druge dane, ali u 100-postotnom iznosu se ne prelijeva. Vlasnici centara su čuvali te nedjelje pretpostavljam za studeni i prosinac i oni će biti otvoreni. Pretpostavljam da će biti i iduće godine tako. Ali će iduća godina biti jako izazovna. Imamo duplo manje nedjelja, više praznika i bit će stvarno velikih problema', rekao je.