UKUPNA VRIJEDNOST 15 MILIJUNA EURA

Dalekovodu novi poslovi u Norveškoj i Švedskoj

20.11.2018 u 13:13

Bionic
Reading

Dalekovod je u utorak izvijestio o novim poslovima vrijednim više od 15 milijuna eura, od čega se više od 12 milijuna eura odnosi na potpisani ugovor s norveškim investitorom, a kompanija je izabrana kao najpovoljniji ponuđač i na natječaju švedskog investitora, što je posao vrijedan više od tri milijuna eura

Norveški investitor Sarepta, koji čine dvije distribucijske kompanije NTE Energi AS i TrønderEnergi Kraft AS, potpisao je s Dalekovodom ugovor za izgradnju 132 kilovoltnog (kV) dalekovoda Sørmarkfjellet - Hofstad, vrijedan više od 12 milijuna eura, izvijestili su iz Dalekovoda u objavi putem Zagrebačke burze.

Kako se nadalje navodi, Dalekovod će povezivati vjetropark u području Sørmarkfjellet s postojećom norveškom distribucijskom mrežom. Predviđeno trajanje ugovora je 24 mjeseca, a početak je vezan uz konačnu odluku o investiciji.

Iz Dalekovoda ističu i da su u u Švedskoj, nakon evaluacijskog procesa investitora Svenska Kraftnät za projekt Ledningsåtgärder Hedenlunda, odabrani kao najpovoljniji ponuđač prema kriterijima natječaja.

Ugovor u vrijednosti većoj od tri milijuna eura uključuje obnovu 400 kV vodova oko trafostanice Hedenlunda. Predviđeno trajanje izgradnje projekta, smještenog na oko 150 km od Stockholma, je sedam mjeseci, navode iz Dalekovoda.