dan na burzi

CROBEX prekinuo niz od tri uzastopna dana pada

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala se u srijedu vratilo u pozitivan teritorij, indeksi su blago ojačali, dok je skromna likvidnost dodatno oslabila. Oba indeksa, CROBEX i njegova uža inačica indeks CROBEX10 su ojačali blagih 0,2 posto, čime je prekinut niz od tri uzastopna dana pada

Svi sektorski indeksi su zaključili s pozitivnom predznakom, a dobitnike je predvodio indeks prehrambenog sektora, s rastom od 1,6 posto. Ukupno je protrgovano svega 4,6 milijuna kuna, pri čemu je samo jedno izdanje uspjelo premašiti milijunski promet.

U fokusu su se našle dionice Adrisa, s prometom od 1,9 milijuna kuna i padom cijene od 0,4 posto, a slijede ih dionice Valamar Riviere, koje su na prometu od 711 tisuća kuna ojačale 0,8 posto. Titulu dobitnika dana je pokupila dionica Đuro Đaković Grupe, čije je cijena porasla 2,8 posto, a dobar dan su imale i dionice Končar Elektroindustrije i Ericsson Nikola Tesle, koje su ojačale redom 2,4 posto i 0,8 posto.

S druge strane, među glavnim gubitnicima su se našli brodari, u prvom redu Tankerska Next Generation i Atlantska plovidba, čije su cijene oslabile 4,9 posto i 3,7 posto.

Dobitnik dana Đuro Đaković Grupa +2,80%, 5,14

Gubitnik dana Tankerska Next Generation -4,89% , 42,80

CROBEX +0,2% 1.988,16

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.