ZRAČNI PROMET

Croatia Airlines uvodi nove linije, pogledajte kamo će sve letjeti

16.08.2023 u 10:09

Bionic
Reading

Nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines predstavio je zimski red letenja, a on će biti u primjeni od 29. listopada 2023. do 30. ožujka 2024. godine

Planirano je povećanje broja letova za 11,8 posto uz 13,6 posto više sjedala, a zrakoplovi Croatia Airlinesa u zraku će provesti 12.353 sati, obavljajući 9474 leta s ukupno 970.644 sjedala.

Ukratko, u zimskom redu letenja 2023./2024. uvode se nove međunarodne linije, produljuje letenje na pojedinim sezonskim linijama te povećava ukupan broj letova i raspoloživih sjedala u odnosu na prošlogodišnje zimsko razdoblje.

S ukupno 23 međunarodne linije nacionalni avioprijevoznik povezat će sedam domaćih zračnih luka s 13 međunarodnih odredišta te istovremeno izvršiti obavezu povezivanja Hrvatske domaćim linijama iz Zagreba za Split, Dubrovnik, Pulu i Zadar te također letove između Pule i Zadra.

Novost je izravni međunarodni let Zadar – München, koji će prometovati utorkom i subotom, dakle dva puta tjedno.

Cjelogodišnja linija Osijek - München prometovat će dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, povezujući istok Lijepe Naše s ostatkom svijeta.

  • +7
Avion Croatia Airlinesa Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut

U želji da odgovori trenutnoj potražnji i zahtjevima, Croatia Airlines ostavlja aktualnim i produljuje sljedeće letove:

Split – Kopenhagen subotom, Split – London Heathrow subotom, Dubrovnik – Frankfurt tri puta tjedno (utorak, petak i nedjelja popodne), uz opciju prilagodba reda letenja sukladno potrebama tržišta, te Zagreb - Mostar tri puta tjedno.

Kao i prošle zimske sezone, produljuju se sljedeće ljetne operacije: Split – Zürich srijedom i subotom, Rijeka - München četvrtkom i nedjeljom, a jednako kao i prošle godine, prometovat će linija Pula - Zürich srijedom i subotom tijekom cijele zime.

Zimski red letenja ove godine vođen je i činjenicom da je u tijeku proces zamjene flote te će nacionalni prijevoznik u svakom trenutku nastojati odgovoriti na potrebe tržišta i zahtjeve putnika, promptno obavještavajući javnost o svim novostima u redu letenja ako dođe do njih.