nacionalni prijevoznik

Croatia Airlines uveo nove sezonske linije iz Splita u Oslo i Skoplje

14.05.2023 u 17:07

Bionic
Reading

Splitska Zračna luka i Croatia Airlines predstavili su u nedjelju dvije nove sezonske linije iz Splita u Oslo i Skoplje, povećavši u ovoj sezoni na 20 broj izravnih linija prema europskim odredištima što bi prema njihovim očekivanjima trebalo povećati broj gostiju.

Putnicima su od danas do sredine listopada na međunarodnoj liniji Split - Oslo na raspolaganju izravni letovi zrakoplovima tipa Airbus nedjeljom iz splitske zračne luke u 13 sati i 50 minuta.

Prvi let na novoj novoj sezonskoj liniji Split - Skoplje obavljen je u petak, a letovi su na toj liniji planirani utorkom i petkom također do sredine listopada zrakoplovom Dash 8-Q400.

Na letu za Oslo bila su 82 putnika, a na povratnom letu u ponedjeljak ujutro predbilježeno je 89 putnika.

"Broj putnika na toj liniji ilustrira o kakvom se radi zanimanju gostiju sa skandinavskog tržišta za dolazak u Split", rekla je Marija Pavić iz Croatia Airlinesa.

Direktorica Turističke zajednice Splita Alijana Vukšić istaknula je da je skandinavsko tržište među hrvatskih pet najvažnijih emitivnih tržišta, a gosti s tog područja platežno su sposobni, duže borave i dolaze više puta godišnje.

Maja Franetović iz Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije istaknula je da uvođenje dviju novih linija pokazuje da se turizam u Dalmaciji "posve oporavio" od pandemije.

Pomoćnik direktora splitske Zračne luke Pero Bilas rekao je da postoje utemeljena očekivanja prema kojima će ta zračna luka nadmašiti rekordan broj putnika iz 2019.

"Ako ne bude nekih ekscesa naša očekivanja su da bi ove godine mogli premašiti do sada rekordni godišnji promet od 3,3 milijuna putnika iz 2019. godine", rekao je.

U svibnju se po njegovim riječima u splitskoj Zračnoj luci očekuje promet do 300 tisuća gostiju što je pokazatelj odličnog uvoda u predstojeću turističku sezonu.

Iako u Zračnu luku Split tijekom sezone leti preko 50 zračnih prijevoznika, strateški gledano Croatia Airlines je njezin najznačajniji poslovni partner jer nudi najširu mrežu izravnih linija, najveći broj letova te osigurava cjelogodišnju povezanost naše regije sa svijetom, rekao je Bilas.

Croatia Airlines tijekom turističke sezone planira povezivati Hrvatsku s 24 međunarodna odredišta, odnosno 25 europskih zračnih luka, a zrakoplovi će pritom letjeti na 47 međunarodnih linija.