NAKON POKRETANJA ISTRAGE

Coning dovršio prvu fazu obnove Zelene punte

  • Autor: Z. Korda
  • Zadnja izmjena 22.07.2011 15:31
  • Objavljeno 22.07.2011 u 14:19
zelena punta

zelena punta

Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Ivanov / CROPIX

Iz tvrtke Coning turizam izvijestili su da je krajem lipnja završena prva faza rekonstrukcije postojećih apartmanskih smještajnih jedinica Turističkog naselja Zelena punta u Općini Kukljica na otoku Ugljanu. Radi se o spornom turističkom projektu zbog kojeg je na inicijativu zastupnika HDZ-a Andrije Hebranga pokrenuta istraga protiv Radimira Čačića, suvlasnika Coninga

U renoviranje i opremanje 132 apartmana s popratnim sadržajima Coning je investirao 28 milijuna kuna.

Turističko naselje Zelena punta na otoku Ugljanu (ukupne površine preko 65.000 m2), smješteno je na zasebnom poluotoku u borovoj šumi, udaljeno svega nekoliko minuta hoda od centra mjesta Kukljice.

'Predmetna turistička lokacija je po novom Prostornom planu Općine Kukljica namijenjena turizmu, i to kao zona turizma oznake T2, što podrazumijeva rekonstrukciju postojećih objekata, odnosno izgradnju novih apartmanskih zgrada i vila namijenjenih turizmu te drugih pratećih objekata', pojašnjavu u priopćenju Coninga dajući do znanja da je obnova čekala donošenja prostornog plana.

Podsjetimo, zbog odgađanja obnove Zelene punte Radimir Čačić, suvlasnik Conniga početkom godine našao se na udaru HDZ-ovih zastupnika, nakon čega je pokrenuta i policijska istraga. Andrija Hebrang, jedan od inicijatora istrage, tada je za tportal izjavio da je šef HNS-a kazneno odgovoran 'zbog zapuštanja i uništavanja tvrtke'. 'Za obnovu kupljenih objekata svi su uvjeti postojali od 2002. kada su doneseni svi općinski planovi, a zakon o zabrani gradnje u priobalnom pojasu ne odnosi se na postojeće objekte, njihova obnova tim zakonom nije spriječena', ustvrdio je Hebrang.

U drugoj fazi rekonstrukcije Coning planira nadogradnja novih hotelskih i apartmanskih smještajnih jedinica s rekreacijskim sadržajima i turističkom ponudom, a ukupna investicije druge faze procjenjuje se na oko 120 milijuna kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi