JEDINSTVENI PROJEKT

Combis inovirao sustav pohrane podataka u Gavriloviću

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 20.04.2011 11:56
  • Objavljeno 20.04.2011 u 10:10
gavrilović

gavrilović

Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Hrvatski Telekom u suradnji s Combisom za tvrtke Gavrilović grupacije implementirao jedinstveni IBM XIV sustav za pohranu podataka, sustav naprednih tehnoloških rješenja i visokih performansi

IBM XIV predstavnik je sljedeće generacije diskovnih sustava, a njegova najveća posebnost je u tome što upravlja podacima i raspoređuje ih na inovativan način, bez upotrebe tradicionalnih RAID polja. Prednosti takve inovativne tehnologije su iznimno kratko vrijeme potrebno za oporavak u slučaju ispada jednog diska te istovremeno i ravnomjerno korištenje svih resursa, odnosno ujednačenost performansi cijelog sustava.

Sustav karakterizira i izuzetna jednostavnost korištenja i upravljanja, što znači da ne zahtijeva dugotrajnu i kompleksnu edukaciju te je ubrzan sam proces prilagodbe. Dugoročno će nova tehnologija omogućiti optimizaciju troškova na nekoliko razina poslovanja Gavrilović grupacije.

'Gavrilović je u novoj tehnologiji prepoznao priliku koja će nam omogućiti zamjenu dosadašnjeg heterogenog skupa rješenja i jednostavnu konsolidaciju infrastrukture za sve tvrtke unutar grupacije. Implementacijom ovog rješenja kompletno poslovanje Gavrilovića, Dione i Purisa prebačeno je na brz, skalabilan i pouzdan sustav nove generacije. Ovime je pojednostavljeno održavanje sustava i omogućena znatno veća fleksibilnost u upravljanju IT resursima, čime je osigurano adekvatno praćenje dinamičnih poslovnih zahtjeva naših tvrtki. Odluka da povjerenje povjerimo Combisu i HT-u proizašla je iz činjenice da smo odlično surađivali i u dosadašnjim zajedničkim projektima, što je zasigurno izvrsna podloga za nastavak suradnje', izjavio je Goran Arambašić, član uprave Gavrilovića.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi