ZAOBIŠAO GUDOVAC

Čobanković izignorirao najveći poljoprivredni sajam

09.09.2011 u 15:34

Bionic
Reading

Na otvorenju najvećeg poljoprivrednog sajma u ovom dijelu Europe primjetan je bio izostanak HDZ-ovih čelnika, uključujući i dožupana i dogradonačelnika Bjelovara, a nije se pojavio niti resorni ministar Petar Čobanković

Kako se neslužbeno doznaje Večernji list, ministar Čobanković svoj dolazak na otvaranje sajma u Gudovcu otkazao je u zadnji tren. Jedini hadezeovac na otvaranju bio je, po službenoj dužnosti, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede. Nakon nepojavljivanja HDZ-ovih predstavnika na sajmu počele su špekulacije kako su se na 'bojkot' odlučili zbog velikog broja oporbenjaka koji su nazočili otvaranju.

'Impresioniran sam veličinom ovog prostora, brojem izlagača i ambiciji koja je ovdje pokazana jer upravo ambicija da se učini nešto više i nešto bolje u ovo vrijeme treba nam možda više nego bilo kad prije', kazao je predsjednik Ivo  Josipović otvarajući sajam.

Čestitajući organizatorima konstatirao je da je poljoprivreda strateška grana te u tom kontekstu kazao kako će mogućnosti koje pruža članstvo u EU obilježiti razvoj hrvatske poljoprivrede.

Upitan kako komentira nedolazak Čobankovića na otvaranje sajma, predsjednik HSS-a Josip Friščić rekao je da to, bez obzira na obveze, nije dobro, jer je riječ o važnom sajmu za hrvatsku poljoprivredu na kojem se pored ostalog dosta stvari dogovara i analizira.

Na novinarsku primjedbu da su članovi HDZ-a gotovo bojkotirali otvorenje sajma rekao je da su na otvaranju bili župan i gradonačelnik te brojni drugi dužnosnici. Dužnosnici i dužnosti dolaze i prolaze, a sajam ostaje i svake godine je sve veći, rekao je Friščić.