POTENCIJALI LOKALNE UPRAVE

Čačić otvara drugi Brown forum u Opatiji

02.04.2012 u 13:15

Bionic
Reading

Primorsko-goranska županija, gradovi Rijeka i Opatija domaćini su drugog po redu Brown foruma koji započinje danas u 18 sati u kongresnoj dvorani hotela Ambasador u Opatiji. Forum pod nazivom 'Gospodarske mogućnosti na razini općina' otvorit će prvi potpredsjednik Vlade RH i ministar gospodarstva Radimir Čačić i veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj James B. Foley, a najavljeno je i obraćanje ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić te videoporukom i predsjednika RH Ive Josipovića

Ovogodišnji dvodnevni forum okupit će više od 160 sudionika - predstavnika lokalnih uprava i samouprava te poslovnih ljudi iz Hrvatske, SAD-a i zemalja jugoistočne Europe, sa željom da se prenesu pozitivna iskustva o tome na koji način predstavnici lokalne uprave i samouprave mogu promovirati održivi gospodarski rast, pružiti podršku lokalnim poduzetnicima, inozemnim i domaćim investitorima te staviti u pogon dostupne resurse da bi ih privukli u većem broju u svoje općine, gradove i županije.

Organizatori su Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država, Ured predsjednika Republike Hrvatske, Vlada Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska udruga poslodavaca.

Drugi Brownov forum nastavak je prošlogodišnjeg, održanog u Dubrovniku, čime je obilježena 15. godišnjica nesretne pogibije američkog izaslanstva predvođenog ministrom trgovine Ronom Brownom pri slijetanju zrakoplova 1996. godine kod Dubrovnika.