lakše se diše

Buzetska obilzanica će idući tjedan biti puštena u promet

04.04.2024 u 15:09

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u četvrtak je u Buzetu obišao radove na gradskoj obilaznici, te najavio da će obilaznica biti puštena u promet idućeg tjedna, a dionica državne ceste Ponte Porton - Buzet do turističke sezone

"Obilaznica Buzeta od sljedećeg je tjedna u prometu, a dionica od Buzeta do Porte Pontona do turističke sezone. U to smo smo se uvjerili tijekom obilaska završnih radova na ta dva projekta ukupno vrijedna šest milijuna eura, kojima se povećava sigurnost prometa, a Buzet rasterećuje od tranzitnog prometa", rekao je Butković.

Izgradnjom buzetske obilaznice na kojoj su radovi započeli 2022. godine ostvarit će se novi spoj državnih cesta zapadno od centra grada, koji bi trebao preuzeti tranzitni promet i dio postojećeg lokalnog prometa.

"Riječ je o vrlo vrijednoj investiciji budući da rješava i zatvara prsten oko Buzeta, gdje će se kompletan tranzit maknuti iz središta grada. Investicija je vrijedna 2,6 milijuna eura a ukupna dužina ceste je 1.300 metara", rekao je Butković.

Dodao je da će se s početkom radova rekonstrukcije Riječke ulice, koja počinje slijedeći tjedan, riješiti prometni prsten oko Buzeta.

"To je pokazatelj da se, uz najveći i najznačajniji projekt izgradnje Istarskog ipsilona u punom profilu gdje radovi napreduju jako dobro, rade i brojni manji, ali za građane značajni projekti", rekao je Butković.

Najavio je modernizaciju željezničke infrastrukture u Istri, unutar koje bi se ulaganjem od 55 milijuna eura trebalo obnoviti 60 kilometara željeznice.