ministar prometa

Butković: Žalba neće zaustaviti odluku o izvođaču Pelješkog mosta

12.12.2017 u 14:29

Bionic
Reading

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u utorak kako žalba jedne tvrtke na postupak nadzora nad Pelješkim mostom neće zaustaviti Hrvatske ceste da donesu odluku o izboru izvođača radova.

Vezano uz žalbu na nadzor Pelješkog mosta Butković je nakon okruglog stola u organizaciji Jutarnjeg lista o liberalizaciji taksi prijevoza rekao kako je tvrtka koja ima nula zaposlenih i 10 kuna uložila žalbu na postupak nadzora nad Pelješkim mostom.

"To neće ograničiti ni zaustaviti Hrvatske ceste da donesu odluku o izboru izvođača radova za Pelješki most. To ide, čekamo Hrvatske ceste da završe taj posao", kazao je.

Dodao je i kako žalbu za nadzor rješava državna komisija na koju on ne može i ne smije imati utjecaj. "Svatko se može žaliti na odluku i može se žaliti na dokumentaciju, to je omogućeno zakonom o javnoj nabavi", rekao je Butković.

Početkom prosinca Jutarnji list objavio je da je zagrebačka tvrtka Lipov gaj podnijela žalbu na dokumentaciju za nadzor nad izgradnjom Pelješkog mosta te je time, do odluke Državne komisije za kontrolu javne nabave o toj žalbi, zaustavljen izbor tvrtke za nadzor radova, bez koje ne mogu početi radovi na izgradnji mosta.

Odgovarajući na pitanje kako zajedno funkcioniraju on i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, Butković je rekao da oni jako dobro funkcioniraju. "Mi smo za Pelješki most, što se tiče EU financiranja, zajednički pripremili prijavu, zajednički omogućili da nam Europska komisija potvrdi to financiranje, a medijske natpise i neke podvale ne bih komentirao", kazao je.

Pelješki most - vizija arhitekta Plaveca Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ivica Plavec