PRIPREME ZA GRADNJU

Butković: Pripremamo lex specialis o Pelješkom mostu

17.04.2016 u 21:23

Bionic
Reading

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je u nedjelju da će sredinom sljedećeg tjedna imati nacrt zakona o Pelješkom mostu koji bi trebao riješiti administrativne prepreke u provedbi tog, kako je istaknuo, veoma značajnog projekta za Republiku Hrvatsku

'Sredinom sljedećeg tjedna ćemo imati u pripremi takozvani lex specialis o Pelješkom mostu... koji bi trebao riješiti sve administrativne, zakonske prepreke u provedbi tog veoma značajnog projekta za Republiku Hrvatsku', izjavio je ministar Butković u Dnevniku HTV-a.

Na pitanje hoće li prijedlog tog zakona biti već na sljedećoj sjednici Vlade, ministar Butković je rekao da će nacrt zakona imati sljedeći tjedan i da se vrlo brzo očekuje u proceduri Vlade.

Rekao je da u ovom trenutku pripremaju aplikaciju za projekt koju će proslijediti u lipnju Europskoj komisiji. Vlada će donijeti odluku o izgradnji prve faze negdje u lipnju, a nakon toga se ide u natječaj za izvođenje radova koji bi trebao biti okončan do kraja godine.

Ministar je najavio da u ponedjeljak ide u posjet kod kolege, ministra prometa u BiH te da će razgovarati o nizu pitanja koja su vezana uz prometnu problematiku, o gradnji mosta preko Save kod Svilaja, o gradnji autoceste prema Dubrovniku i gradnji Pelješkoga mosta.

Rekao je da je za most kod Svilaja 15. travnja odabran izvođač te da će tu investiciju od 150 milijuna kuna financirati po pola Hrvatska i Bosna i Hercegovina.