tržište kapitala

Burza na suprotnim stranama, Kraš i dalje najzanimljiviji

Novac - ilustracija

Novac - ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Na domaćem tržištu kapitala vladao je nejasan sentiment, dionički indeksi su zaključili na suprotnim stranama uz male promjene, dok se i dalje nastavilo intenzivno trgovati dionicom Kraša, koja je podigla ukupnu likvidnost. Indeks CROBEX je kliznuo blagih 0,1 posto na 1.880 bodova, dok je njegova uža inačica, indeks CROBEX10 ojačao 0,2 posto. Od sektorskih indeksa, dobitnike je predvodio indeks prehrambenog sektora, s rastom od 2,2 posto, a na strani gubitnika je predvodio indeks građevinskog sektora, koji je oslabio 0,6 posto.

Ukupan dnevni promet je iznosio oko 13,4 milijuna kuna, od čega je 9,8 milijuna kuna protrgovano samo dionicom Kraša, čije je cijena ojačala 6,3 posto, čime je pokupila titulu dobitnika dana. Milijunski promet je ostvarila još dionica Hrvatskog Telekoma, koja je na protrgovanih 1,1 milijun kuna porasla 0,6 posto, a slijede je dionice Valamar Riviere, s prometom od 506 tisuća kuna i rastom cijene od 0,3 posto.

Dobre cjenovne izvedbe imale su i dionice Instituta IGH i Hrvatske poštanske banke, koje su ojačale redom 4 posto i 3,9 posto, dok su na strani gubitnika, dionice Maistre i Ericsson Nikola Tesle oslabile 1,3 posto i 0,9 posto.

Dobitnik dana Kraš +6,25% 510,00

Gubitnik dana Maistra -1,31 302,00

CROBEX -0,06% 1.880,09

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!