TIJEKOM SVIBNJA

Broj putnika u Zračnoj luci Mostar porastao za gotovo 700 posto

06.06.2023 u 14:59

Bionic
Reading

Uspostavom redovite zrakoplovne veze između Zagreba i Mostara, broj putnika u mostarskoj zračnoj luci tijekom svibnja porastao je za gotovo 700 posto u na isto razdoblje tijekom prošle godine

Prema podacima Zračne luke Mostar, tijekom svibnja imali su 1320 putnika, dok je godinu dana ranije kroz tu luku prošlo svega njih 189.

Istodobno, obavljeno je 70 zrakoplovnih operacija, od čega je 60 na redovitim linijama, osam je bilo letova malih zrakoplova, a dva vojna. Od početka 2023. godine mostarska zračna luka zabilježila je ukupno 2.775 putnika i 138 operacija.

Inače, od početka svibnja tri puta tjedno zrakoplov Croatia airlinesa leti iz Zagreba u Mostar, a ranije ove godine između Mostara i Forlija u Italiji uspostavljena je redovita linija tijekom proljeća i ljeta s letovima uglavnom povezanim uz dolazak katoličkih hodočasnika u Međugorje. 

Letove između Mostara i Zagreba sufinancira se iz gradskog proračuna Mostara. Za sljedeću godinu uprava Zračne luke Mostar najavila je letove tri niskotarifne kompanije prema europskim destinacijama.   Letovi prema Zračnoj luci Mostar gotovo su posve prestali tijekom epidemije koronavirusa zbog čega je ta kompanija bila u iznimno teškoj situaciji.