A KOJEG, NE ZNA SE

Borovo pronašlo stranog strateškog partnera

28.01.2016 u 13:16

Bionic
Reading

Predsjednik Uprave Borova Gordan Kolundžić u intervjuu za poslovni tjednik Lider progovorio je o poslovanju te tvrtke koja je u samo dvije i pol godine nakon restrukturiranja postala najveći poslodavac u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Kolundžić je usporedno restrukturirao tvrtku, rebrendirao stare brendove i proizveo nove, doveo mlade i kreativne dizajnere, uspostavio uspješnu suradnju s talijanskim dizajnerom Francom Ballinom, otvorio izvozna tržišta Kanade i SAD-a, trenutačno otvara još nekoliko inozemnih, a nedavno se brend Startas našao i na stranicama najuglednijega modnog časopisa Voguea.

Borovo je od 2000. do 2012. prodalo imovinu u vrijednosti od 398 milijuna kuna i uživalo oko 200 milijuna kuna potpore države. 'Mene je u rujnu 2013. dočekao gubitak od 180 milijuna kuna s otvaranjem predstečajne nagodbe. Od rujna 2013. Borovo nije imalo nijedne kune potpore, nismo prodali ni metar četvorni zemlje i lokala. Živimo isključivo od rezultata svoga rada. Naš je temeljni biznis proizvodnja te distribucija platneno-gumene i kožnate obuće', rekao je Kolundžić.

Što se rebrendinga tiče, kaže kako Borovo nastoji svaku sezonu izaći s novim proizvodima. 'Nedavno smo izbacili paletu proizvoda Rubber, modnu gumenu čizmu. Radimo mnogo za talijanskog partnera Franca Ballina, proizvodimo tri njegova brenda i dio te obuće ostavljamo za svoj maloprodajni lanac. Pripremamo također novi brend The Big Blue, namijenjen mladima, bit će predstavljen u travnju', rekao je Lideru.

Prije godinu dana najavljen je i kraj restrukturiranja i dovođenje strateškog partnera. Kolundžić tvrdi kako za Borovo postoji strani strateški partner koji je prisutan već neko vrijeme, no nije odgovorio o kojoj se kompaniji radi i hoće li ona pozitivno odgovoriti na zahtjeve sindikata.