KULTURA HRANE

Bistro Apetit ponosno predstavlja novog chef patrona Toma Gretića

03.06.2016 u 18:51

Bionic
Reading

Jedan od najboljih hrvatskih restorana, Bistro Apetit, čiju su karizmu prije dvije godine prepoznali novi vlasnici, restoran je čiji se koncept u potpunosti zasniva na kulturi hrane

Doći u Bistro i prepustiti se vrhunskim kulinarskim senzacijama doživljaj je koji sasvim sigurno ispunjava očekivanja svakog gurmana. No Bistro Apetit danas ide dalje i postavlja nove standarde. Ambicija Bistro Apetita je predvoditi trend integriranog gastronomskog iskustva koji će kulinarsku virtuoznost i enološku superiornost spojiti u ekskluzivnom i neponovljivom ambijentu i koji će gostima otvarati uvijek nove mogućnosti, a svaku pojedinačnu gastro avanturu pretočiti u nezaboravnu uspomenu.

U trećoj godini svoje nove ere Bistro Apetit osvaja titulu 3. najboljeg hrvatskog restorana i s jedinstvenim Tomom Gretićem ulazi u završnu fazu višemjesečnog kreiranja novog koncepta koji će biti predstavljen ovo ljeto.

Tom Gretić u bogatoj karijeri najboljeg hrvatskog chefa, nakon početaka 90-ih u tada novootvorenom zagrebačkom hotelu Sheraton, 1996. krenuo u svijet nižući angažmane u Europi, Africi i na Bliskom istoku te penjući se na kulinarskoj hijerarhijskoj ljestvici. Nakon Dubaija, gdje počinje raditi kao chef, svoj uzlet nastavlja kao speciality chef u Dolder Grandu, legendarnom ciriškom hotelu u kojem kuha za najzahtjevnije goste i svjetske zvijezde.

Najdulje se zadržao u Wine Vaultu, prestižnom restoranu hotela Monte Mulini,  čak sedam godina. Prepoznat i na međunarodnoj sceni, dobiva pozivnicu za gostovanje u restoranu Ikarus u Hangaru 7, specijaliziranom za jednomjesečna gostovanja poznatih svjetskih chefova.

Bistro Apetit ponosan je što ulazi u društvo najboljih i najizazovnijih restorana iz Tomovog životopisa, kao i što otvara još jedno novo poglavlje u knjizi zajedničkog uspjeha čije će stranice ispisivati sa sjajnim Tomom Gretićem.