OKONČANO PREUZIMANJE

Billa Hrvatska od 1. travnja posluje pod Sparom

03.04.2017 u 15:00

Bionic
Reading

Nakon što je Hrvatska agencija za tržišno natjecanje dala bezuvjetno odobrenje za zaključenje posla, početkom travnja realizirano je preuzimanje trgovačkog lanca Billa Hrvatska od strane Spara, izvijestili su u ponedjeljak iz tvrtke Spar Hrvatska

Tvrtka Billa do daljnjega će nastaviti poslovati, kaže se u priopćenju te dodaje da će novu upravu predstavljati predsjednik Uprave Spar Hrvatska Helmut Fenzl i član Uprave iste tvrtke Danijel Vidiš.

'Pozdravljamo nove kolege i izražavamo zadovoljstvo povećanjem broja Spar supermarketa u Hrvatskoj. Preuzimanje Bille važan je strateški korak i predstavlja novu fazu u razvoju Spara na hrvatskom tržištu', rekao je tim povodom Fenzl. 

Spar Hrvatska u potpunom je vlasništvu Spar Österreichische Warenhandels AG.

U priopćenju se navodi kako je 19 Interspar hipermarketa i 39 Spar supermarketa lani ostvarilo bruto prihod od prodaje od 2,8 milijardi  kuna. Na kraju 2016. godine Spar Hrvatska zapošljavala je 2.800 ljudi.

Rewe grupa i Spar Handels-AG ugovor o preuzimanju Bille u Hrvatskoj potpisali su krajem 2016., čime je Spar dobio 62 Billine trgovine te logistički centar u Svetoj Heleni. Akvizicija je zaključena 15. prosinca 2016., a za preuzimanje se čekalo odobrenje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Zajedno sa 62 trgovine, Spar je preuzeo i 1.900 djelatnika Bille.