DALEKO OD GRADA

Bijeg za vikend: Pronašli smo prekrasne kuće u Lici, evo što se nudi

03.06.2023 u 14:43

Bionic
Reading

Dom je medvjeda i Gacke, Like, Otuče, Krbave i Korenice, ondje izvire i Una te je pravo utočište za dušu i tijelo. Lika doista jest dragulj Hrvatske koji podno Velebita krije prekrasne krajolike. Put u ovaj brdoviti i buroviti dio gorske Hrvatske nikad nije loša ideja, pogotovo tijekom sunčanih dana uoči blagdana Tijelova u četvrtak 8. lipnja, kada mnoge očekuje novi produženi vikend

Stoga smo odlučili provjeriti na internetskoj stranici Booking.com kakva je ponuda kuća za odmor u Lici tijekom vikenda.

  • +17
Kuća u naselju Čujića Krčevina Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com

U naselju Čujića Krčevina, u sastavu Općine Plitvička Jezera, nalazi se prekrasna kuća s tri prostrane spavaće sobe, velikim natkrivenim bazenom i jacuzzijem. Ako želite odličan provod s prijateljima ili pak mir i tišinu uz pravi odmor, ova lokacija je savršena. Osim što se možete osvježiti tijekom dana, prostrana kuća nalazi se na osami, daleko od znatiželjnih pogleda.

Za sve ljubitelje prirode mogućnosti za istraživanje kraja i prirode su beskonačni, a u blizini je i Nacionalni park Plitvička jezera. Kuhinja i kupaonice u kući u potpunosti su opremljene, možete ručati i vani, a tu je i sva oprema za roštilj.

  • +6
Kuća za odmor Bulog Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com

Kuća za odmor Bulog nalazi se u Sincu, mjestu na Gackom polju, kojem rado tepaju i 'dragulj Like'. Terasa, velik bazen, roštilj i prostrano dvorište bili su dovoljni da nas osvoje na prvi pogled. S njega se pruža prekrasan pogled na planine.

Ako dolazite s djecom, neće im biti dosadno jer se i za njih nađe pokoja aktivnost, a i dvorište je dovoljno veliko da se mogu zabavljati na sigurnom. Osim bazena, ljubitelji aktivnosti mogu istražiti kraj biciklom ili se pak zaputiti na planinarske staze. Da je lokacija doista savršena, potvrđuje i čista desetka u osam recenzija.

  • +8
Kuća za odmor Arija Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com

Kuća za odmor Arija nalazi se u naselju Stolac u sastavu Senja, na brdu na kojem će vas okruživati mir, lički zrak, ovce i magarci za istinski odmor u rajskom okruženju.

Ondje su, naravno, posebno popularne pješačke ture i planinarenje, a u smještaju se mogu unajmiti i bicikli. Ako dolazite s djecom, na raspolaganju će imati igralište. Tijekom dana i večeri možete se opustiti na prostranoj terasi, odakle se pruža divan pogled na more, a za one željne osvježenja tu je veliki bazen. Smještaj ima četiri spavaće sobe, kuhinja i kupaonice u potpunosti su opremljene, a na raspolaganju vam je i roštilj.

  • +10
Kuća u Otočcu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com

Prekrasno uređena kuća u Otočcu ima tri spavaće sobe, potpuno opremljene kupaonice i kuhinju, a ispred nje nalazi se veliki bazen za pravo osvježenje tijekom ljetnih vrućina. Savršen je to bijeg od vreve grada za sve željne 'divlje Like' u smještaju iz snova, bilo da idete na vikend s prijateljima ili djecom. Možete se počastiti i roštiljem i zaboraviti na sav stres nakon radnog tjedna.

Bilo bi šteta usput ne istražiti prekrasan kraj oko rijeke Gacke, a sportovi na vodi, bogata kultura i povijest, planinarenje te lov i ribolov samo su neke od mogućnosti za one željne aktivnijeg odmora.