OSNOVAN HOLDING

Berlin utabao nacionalizaciju Gazprom Germanije 'u interesu Njemačke i Europe'

28.08.2022 u 07:08

Bionic
Reading

Njemačka vlada osnovala je holding tvrtku koja će provesti moguću nacionalizaciju Gazprom Germania, energetskog poslovanja koje je ruski Gazprom napustio u travnju, objavile su u nedjelju njemačke novine "Welt am Sonntag", pozivajući se na vladin dokument

Njemački energetski regulator u travnju je najavio da će upravljati tvrtkom Gazprom Germania (trgovinom, skladištenjem i prijenosom) u interesu Njemačke i Europe.

Novi holding naziva "Securing Energy for Europe Holding GmbH "(SEEHG) odgovoran je za investicije tvrtke, izvijestile su novine, prenoseći da su direktori dva odvjetnika iz odvjetničkog društva "CMS Hasche Sigle", iz kojeg su pak odbili komentirati izvješće, pozivajući se na obveze povjerljivosti.

Njemačko ministarstvo gospodarstva priopćilo je da je upoznato s holdingom i da je njegovo osnivanje korak predostrožnosti za bilo kakve mjere restrukturiranja.

"To je mjera predostrožnosti koja trenutno postoji samo kao ljuska korporativnog prava", rekao je glasnogovornik ministarstva za "Welt am Sonntag".